Bestel nu: Talententester voor de Kinderboekenweek 2021

Bestel nu: Talententester voor de Kinderboekenweek 2021

Van 6 oktober tot en met 17 oktober 2021 is het weer Kinderboekenweek! Deze keer is het thema 'worden wat je wil', waarbij kinderen alles kunnen worden wat ze willen en alvast kunnen dromen over later. Zoals elk jaar ontwikkelt Probiblio samen met bibliotheken een inhoudelijk programma om de Kinderboekweek te vieren op de biebvloer. Dit jaar doen we dat met de Talententester.

De bibliotheek laat kinderen tijdens de Kinderboekenweek ontdekken wat ze allemaal wel niet zouden kunnen worden. Van Talenwonder tot Dingenzoeker. Door het doen van de Talententester met kinderboeken in de hoofdrol, ontdekken ze welke toekomsten er in het verschiet liggen.

DINGENZOEKER - Jij kan goed kijken en luisteren, jou vallen dingen op en je bent een echte speurneus. Je zou mysteries op kunnen lossen als detective, maar ook onderzoeker kunnen zijn.

De Talententester is een compleet bibliotheekprogramma voor groepen 3 tot en met 8 ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2021. Op hun eigen niveau is het spel in groepjes te spelen, live en virtueel. Het is ook buiten de Kinderboekenweek inzetbaar.

Inhoud programma

Het virtuele programma bevat:

  • Programmabeschrijving;
  • PowerPoint-presentatie met daarin de inhoud van het Doe-Boekje en Stickerspeurtocht, de interactieve Talententester met weblink, boekenlijst, (format voor) filmclips over beroepen voor een Beroepencircuit;
  • PowerPoint-presentatie met Ideeëngenerator;
  • PowerPoint-presentatie met de Bekroonde Kinderboeken 2021;
  • Toegang tot de online versie van de talententester op: www.kinderboekenweekmetdebieb.nl

Maak het programma compleet met het bijbehorende drukwerk (dus apart bestellen!):

  • Doe-Boekjes met daarin allerlei leuks rond kinderboeken en in de centerfold de Talententester-poster (A3, print en poster ook als PDF). De boekjes zijn in full colour (12 pagina’s.). Deze kosten € 5,00 per set van 30 stuks;
  • Stickerspeurtocht, bestaande uit 10 verschillende herbruikbare A3-stickers met weetjes over beroepen/talenten (behorende bij het PDF-opdrachtenvel in het virtuele programma), voor op ramen en muren van de biebvloer. Deze kosten € 40,00 per set van 10 verschillende stickers.

Sneak preview

Kijk hier de Sneak Preview van 27 mei terug via Zoom.

Bestellen

Het programma is vanaf 1 april te bestellen via onderstaande link, tot en met aanvang van de Kinderboekenweek. Eind juni ontvangen alle deelnemende bibliotheken alle materialen via WeTransfer, drukwerk wordt geleverd in augustus. De prijs voor het virtuele programma is € 150,00 voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland en € 180,00 voor overige bibliotheken, dus exclusief het drukwerk voor de Doe-Boekjes en de Stickerspeurtocht.

Bestel het programma >>

Downloads

Meer informatie?

Neem contact op met Karen Bertrams.

Dit programma wordt ontworpen in samenwerking met Bibliotheken Eemland, Den Haag, Waterland en Probiblio. Vormgeving: www.barbaramulderink.nl 

Meer nieuws