Talkshow Hiphopinjebieb/LIVE komt naar je toe!

Talkshow Hiphopinjebieb/LIVE komt naar je toe!

Vanaf deze zomer presenteren we de talkshow Hiphopinjebieb/LIVE, met onze mobiele studio voor bibliotheken! Gastheer Fariesh Abdoelrahman (Quardin.nl) en sidekick Ilias Fettouhi spreken in bibliotheken met jonge creatieve entrepreneurs over hun loopbaan en lifestyle. En over boeken natuurlijk! Reserveer jij het duo alvast voor volgend jaar?

Foto boven: gastheer Fariesh Abdoelrahman (rechts) in gesprek met Ginney Noa bij bibliotheek De Boekenberg

Vanaf januari plannen we een nieuwe reeks in, elke maand bij een nieuwe bibliotheek met twee gasten. Bibliotheken kunnen uiteraard ook zelf gasten aangedragen! De talkshows zijn te volgen en terug te kijken als livestream via Instagram en YouTube

Bekijk de inspiratiefolder met meer informatie

Bibliotheek Rotterdam: hosselen & hairstyling

De aftrap was voor Bibliotheek Rotterdam op 11 augustus 2020. Fariesh en Ilias (ook bekend als rapper Vlins) gingen in gesprek met ondernemer Wesley Dossantos (auteur van 'Ondernemen als een Baas - Hoe je met tinkeren, hosselen en circulair denken jouw dromen waarmaakt') en haarstyliste Rose, die zich met haar non-profit Nothin2Rockin inzet voor dak-thuislozen. Kijk de live-stream hieronder of via het YouTube-kanaal Hiphopinjebieb terug! 

Bibliotheek De Boekenberg: sneakerqueen & food art

Hiphopinjebieb/LIVE #2 vond plaats bij bibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse op 20 augustus 2020. Tafelheren Fariesh en Ilias spraken 'sneakerqueen'/content creator Ginney Noa en chef/foodartist Job Pattinasarany over hun lievelingsboeken en de 'bumpy road to succes'. Kijk de live-stream hieronder of via het YouTube-kanaal Hiphopinjebieb terug!

Koninklijke Bibliotheek: hiphop in de Middeleeuwen!

De volgende editie is met conservator namiddeleeuwse handschriften Jeroen Vandommele in de Koninklijke Bibliotheek. We spreken hem onder andere over hiphop in de Middeleeuwen! Daarna volgen edities in de bibliotheken Aanzet en Eemland. 

Hiphop in je bieb

Jongeren spelen actief met taal - tijd om te laten zien wat jongeren en de bieb elkaar te bieden hebben! HiphHop in je bieb staat voor gezamenlijke programmering, floating collecties en informele educatie rondom hiphop/jongerencultuur door bibliotheken. Kijk voor meer informatie op hiphopinjebieb.nl

Vragen of reserveren?

Neem contact op met Karen Bertrams, 06 24 55 63 81

Meer nieuws