Teacher Maker Camp 2017

Teacher Maker Camp 2017

Steeds meer bibliotheken zijn druk in de weer met FabLabs en makersplaatsen (makerspaces). Probiblio collega Ruud Brok is onze specialist op dit gebied, maar binnen het team wordt volop aan kennisspreiding gedaan. Het eerste actiepunt hiervoor was: Babette Egges naar de Teachers Maker Camp sturen. Een training bij De Waag in Amsterdam die samen met onze collega’s van Cubiss werd georganiseerd.

Charisma en Judith van Bibliotheek Rotterdam

Twee dagen van de herfstvakantie werden leraren en bibliothecarissen in een snelkookpan van het maakonderwijs gestopt. Tijdens deze training was iedereen weer even leerling en ging aan de slag met 2D- en 3D-ontwerpen, vinyl- en lasersnijden, robotica en 3D-printers. Maar dat was niet het enige. Ook kwamen Remke Klapwijk (onderzoeker design, technologie, creativiteit en educatie TU Delft) en Arjan van der Meij (leraar natuurkunde en kwartiermaker maakonderwijs) de kers op de makers-taart zetten met mooie verhalen, voorbeelden en tips over ontwerpend leren in het PO en de mogelijkheden van maakonderwijs. (Foto: Charisma en Judith van Bibliotheek Rotterdam)

Onder het motto Meesterlijke Mislukkingen en Fabuleuze Fabricage (met bonuspunten voor ontploffingen) werd iedereen uitgedaagd om op zijn eigen niveau aan de slag te gaan. Dat leverde heel veel mooie kunstwerken en halffabricaten op die op de laatste dag vol trots en enige bescheidenheid werden gepresenteerd. Maar daarmee was de kous nog niet af. Arjan van de Meij had ons het belang van een clubbie op het hart gedrukt om met elkaar aan de slag te blijven met ontwerpen, snijden en printen. Dat is dus ons eerste actiepunt na deze Teacher Maker Camp. Een makersclub starten voor alle bibliothecarissen die een maakplaats in hun bieb hebben staan (of krijgen). De aftrap zal zijn in bibliotheek Rotterdam, maar wanneer, hoe laat etc. moeten we nog bedenken. Wordt dus vervolgt… (Foto: Monique van Bibliotheek Zuid-Kennemerland)

En als je nog meer wil lezen over de Teacher Maker Camp dan is deze blog een aanrader. 

Meer nieuws