Terugblik Bibliotheekplaza 2017

Terugblik Bibliotheekplaza 2017

Weet je het nog? Het is alweer even geleden, maar eind september waren we met elkaar in de Van Nelle fabriek in Rotterdam tijdens het jaarlijkse evenement dat ProBiblio alweer voor de 11e keer organiseerde, Bibliotheekplaza!

Nieuwe invulling

Het was een spannende dag, ook voor de organisatie. Een totaal andere invulling van het programma dan de jaren ervoor, dat vraagt meestal om reacties. En die kregen we ook! Er waren heel positieve en enthousiaste bezoekers die wel in waren voor het expeditie-gevoel en de ‘game’ en er volledig in op gingen. Andere bezoekers waren minder te spreken en hadden het liever bij het ‘oude’ concept gehouden. De sprekers werden ook zeer wisselend beoordeeld. Al met al genoeg elementen voor het projectteam om mee te nemen in de voorbereidingen voor volgend jaar.

Evaluatie bepalend voor thema

Interactie en netwerken waren de twee belangrijkste thema’s waar we in de Plaza-editie van 2017 extra nadruk op hebben gelegd, op basis van de leerpunten en reacties van het jaar ervoor. Elk jaar proberen we die punten weer te integreren in een nieuw en fris programma. Een programma dat verrast, en aansprekend is voor zoveel mogelijk bezoekers. Waar we de Bibliotheek centraal stellen, maar altijd proberen om onze branche van buiten naar binnen te belichten: hoe benaderen andere (commerciële) bedrijven eenzelfde soort uitdagingen, en wat kunnen wij daar van leren. De ene keer lukt dat beter dan de andere. Gelukkig vullen veel deelnemers de evaluatie uitgebreid in, zodat wij heel goed weten waar we onszelf kunnen verbeteren. Als dank voor die input verloten we één vrijkaartje voor Bibliotheekplaza 2018. August Leckie, ICT manager van Bibliotheek Rotterdam is de gelukkige. Het was de eerste keer dat hij Bibliotheekplaza heeft bezocht maar volgend jaar is hij er sowieso weer bij!   

Terugblik

Wil je graag nog even terugblikken, dan kan dat. Er is tijdens de dag een film gemaakt en een hele serie foto’s die de sfeer en alle activiteiten op de dag goed laat zien. Ook als je er niet bij was, kun je even sfeer proeven...

Op naar een nieuwe editie in 2018! Heb je zelf ideeën voor HET thema van 2018, laat het ons weten via bibliotheekplaza@probiblio.nl. Als jouw thema gekozen wordt, krijg je gratis toegang voor jou en een collega!

Meer nieuws