Terugblik Netwerkbijeenkomst Zuid-Holland 2021

Terugblik Netwerkbijeenkomst Zuid-Holland 2021

Op vrijdagochtend 8 oktober 2021 vond de 3e provinciale netwerkbijeenkomst plaats, voor bibliotheekdirecteuren en hun samenwerkingspartners in Zuid-Holland. Het thema: de bibliotheek in een multifunctionele organisatie of accommodatie (mfo/mfa). In Madurodam ging presentator Joost Hoebink hierover met 8 tafelgasten (waarvan één online) in gesprek. De bijeenkomst werd live uitgezonden via platform Hopin, waar ook naar hartenlust door de deelnemers kon worden meegedacht én -gediscussieerd via de chat. 

Kijk hier de hele livestream terug >>

Aan tafel schoven aan Frederik Zevenbergen (gedeputeerde Zuid-Holland), Frans Bergfeld (directeur-bestuurder Probiblio), Hester van Beek (directeur-bestuurder Bibliotheek Rijn en Venen), Gert-Jan Schotanus (wethouder Alphen aan den Rijn), stedenbouwkundige Andries Geerse, Hans Portengen (directeur Bibliotheek Bollenstreek) en (live vanuit Groningen) architect Aat Vos. 

De gasten waren het erover eens dat de behoefte aan een fysieke ontmoetingsplek onverminderd is. Dit bleek onder andere voorafgaand aan de sluitingen van bibliotheken tijdens de lockdowns: lange rijen mensen voor de deur, die nog snel materialen kwamen lenen. En zodra de bibliotheken weer opengingen: rijen voor werk- en studieplekken. Ondertussen zijn de bibliotheken heel creatief geweest met online programmering, telefonische ondersteuning en bibliotheek aan huis.

Lees en kijk hier per onderwerp de belangrijkste punten terug >>

Meer nieuws