Terugblik op de Projectendag 2019

Terugblik op de Projectendag 2019

Het zit er alweer op: Projectendag 2019. Meer dan vijftig bezoekers lieten zich inspireren door projecten van zowel bibliotheken als Probiblio. We kijken terug op een geslaagde dag, met de pitches, rijkgevulde marktkramen, publicaties en netwerkgesprekken. Bekijk de foto’s en het filmpje voor een terugblik!

Ga naar de foto’s

Ga naar het filmpje

Waardering van de dag

Aan het eind van de dag werd er naar alle aanwezigen meteen een korte evaluatie gestuurd. We zijn heel blij dat de Projectendag het rapportcijfer 8,1 heeft gekregen. Het cijfer van vorig jaar (een 7,8) is hiermee overtroffen.

Een aantal reacties van organisatoren en bezoekers:

“Fijn dat er ruim de tijd was om de projectenmarkt af te lopen en collega’s te spreken. Ik denk dat het uitstekend georganiseerd was en dat het ook prettig is om Probiblio-collega’s bij hun projecten te zien en te spreken.” (reactie uit de evaluatie)

“Ik vond de dag erg geslaagd en vond het leuk om dit samen met Probiblio te doen!” deelde Merel van der Zalm over haar pitch Bekende Taalmaatjes.

“Goed om te zien dat de reacties op de pitch van Bibliotheek Westland over Bekende Taalmaatjes zo positief zijn. We gaan nu samen met de bibliotheek kijken hoe we dit project deelbaar kunnen maken voor het netwerk!” zegt Anne-Marie van der Poel, adviseur basisvaardigheden Probiblio.

“Ik schrik hoe weinig boeken uit de lijst ‘Urban boeken’ van Hiphopinjebieb wij in onze collecties hebben. We gaan een inhaalslag maken met de 250 titels die collectioneur Geert Willems van Bibliotheek Rotterdam en Gino van Weenen hebben samengesteld voor de hiphoptakforce, geweldig!“ (naam bij de redactie bekend)

"In de netwerkbijeenkomst vrijwilligers coördinatoren hebben we successen en cases gedeeld. Samen we hebben we zoveel kennis en deskundigheid die we met elkaar kunnen delen. De functie van vrijwilligerscoördinator is een solistische functie, het is fijn om met elkaar ervaringen uit te kunnen wisselen. Het werken met vrijwilligers is aan het professionaliseren, om dit goed te kunnen doen zijn er voldoende coordinatie uren voor nodig en aandacht van de hele organisatie." (Maaike Verhoeven, adviseur HRM bij Probiblio, namens deelnemers van de sessie)

Vervolg projecten 2020

We gaan nu verder met het uitwerken van de projectvoorstellen. De eerste week van september ontvangen alle bibliotheken een link naar de Projectenetalage, waarin alle nieuwe projecten voor 2020 staan. Je kunt in de etalage registeren aan welke projecten jouw bibliotheek volgend jaar actief wil deelnemen. Natuurlijk zijn er ook nog de meerjarige projecten waar bibliotheken al aan meedoen.

Voor vragen of reacties kun je contact opnemen met Michelle Rijbroek, projectleider netwerkcommunicatie.

 

Meer nieuws