Toolkit en discussievideo’s ‘Over de dood gesproken’

Toolkit en discussievideo’s ‘Over de dood gesproken’

Drie bibliotheken -  Amstelland, Waterland en Haarlemmermeer – hebben in samenwerking met Probiblio een themaweek onder de titel ‘Over de dood gesproken’ georganiseerd van 27 oktober t/m 2 november. Er wordt aandacht geschonken aan dit brede thema met o.a. informatiebijeenkomsten, kinderactiviteiten en pop-up leesclubs. Ook na deze week is het dossier voor iedereen te gebruiken.

Voor de (pop-up) leesclub heeft Probiblio vijf titels geselecteerd. Van iedere titel zijn er zeven exemplaren beschikbaar, volgens het systeem van leeskringkoffers. Deelnemende bibliotheken kunnen een koffer reserveren in de maanden november en december. Het is gratis, zolang de voorraad strekt. Daarna worden de titels toegevoegd aan ons reguliere aanbod. De koffers zijn via CKouwen@probiblio.nl  te reserveren.

Het gaat om de volgende titels:

-          Marieke Lucas Rijneveld – Het leven is ongemak

-          Peter Zantingh – Na Mattias

-          Charlotte Mutsaers - Harnas van Hansaplast

-          Pauline Slot – De dood van een thrillerschrijfster

-          Franca Treur - Hoor nu mijn stem

Voor de laatste titel heeft Probiblio in samenwerking met Book&Club speciaal voor leesclubs een serie discussie-filmpjes gemaakt. Samen met Franca Treur kozen we de zeven belangrijkste discussie-thema’s van Hoor nu mijn stem. Bij deze thema’s en de bijbehorende 21 discussie-vragen maakten we video’s met de auteur.  Die video’s kun je gebruiken tijdens de boekbespreking. Ze brengen Franca bij de leesclub ‘aan tafel’ en zorgen voor verdieping, verrijking en structuur van de discussies.

Meer nieuws