Top 25 Makkelijk Lezen wordt Makkelijk Lezen TiP25

Top 25 Makkelijk Lezen wordt Makkelijk Lezen TiP25

De Makkelijk Lezen TiP25 voorjaar/zomer 2018 is uit! Voorheen was dit de Top25 Makkelijk Lezen. We hebben de naam veranderd omdat de lijst, naast de bekende MLP boektitels, ook andere media bevat die we aanraden!

We bieden met de tiplijst handvatten om geschikte boeken te vinden voor kinderen die niet zo graag uit zichzelf een boek pakken. Op de lijst staat soms ook een dichtbundel, een kookboek of een wat moeilijker informatief boek dat door geïnteresseerde kinderen vanwege het onderwerp wel gekozen kan worden. 

Het gaat bij de Makkelijk Lezen TiP25 om boeken die aantrekkelijk, toegankelijk en uitnodigend zijn voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar die moeite hebben met lezen. Zo is er voor elk wat wils: boeken met weetjes, strips, spannende of grappige verhalen, graphic novels, moppen, theaterleesboeken, luisterboeken en speciale ‘makkelijk-lezen’ boeken.

Bij het samenstellen van de TiP25 kiezen we voor recente boeken die goed verkrijgbaar zijn bij (kinder)boekwinkels, bibliotheken en uitgevers. In de Bibliotheek zijn de meeste boeken te vinden op het Makkelijk Lezen Plein (MLP). De tiplijst ontstaat met medewerking van het Makkelijk Lezen Plein (Probiblio), een dyslexiespecialist, diverse kinderboekwinkels en uitgeverijen. Ook lezers, leerkrachten en ouders sturen ons tips. Deze Makkelijk Lezen TiP25 verschijnt twee keer per jaar. 

Voor meer informatie

Maaike Landman, Mlandman@Probiblio.nl, 06 40 84 27 03

Meer nieuws