Uitbreiding van Wise-netwerk met Bibliotheek Gouda

Uitbreiding van Wise-netwerk met Bibliotheek Gouda

Sinds afgelopen juni is Bibliotheek Gouda volledig aangesloten op het Wise-netwerk van Probiblio. Hiermee is een ruim zes maanden durend traject afgerond. Door de goede samenwerking met de collega’s van Bibliotheek Gouda is de overstap soepel verlopen en zijn de uitdagingen, bijvoorbeeld het plannen van een definitieve conversiedatum, overwonnen.

De aansluiting van Gouda op het Wise-netwerk was op twee punten anders verlopen dan vorige conversies. Voor het eerst heeft Probiblio ook een conversie van de module Ticketwise gedaan. OCLC, de leverancier van Wise, heeft hiervoor zelfs aparte software moeten schrijven. De tweede nieuwigheid was dat de conversie op de achtergrond plaats vond en de overige gebruikers ongestoord verder konden werken.

Doorgaan als zelfstandige of aansluiten bij het netwerk van Probiblio?

Iris de Boer, Teamleider Frontoffice van Bibliotheek Gouda en nauw betrokken bij het proces: “Wij stonden als organisatie voor de vraag: doorgaan als zelfstandige Wise-bibliotheek of aansluiten bij het netwerk van Probiblio. We hebben voor Probiblio gekozen vanwege de meerwaarde die het oplevert om deel te zijn van een netwerk, vanwege de deskundigheid van Probiblio en van de collega-bibliotheken, en zeker ook omdat het meerwaarde voor onze klanten oplevert. Rondom de conversie kom je natuurlijk van alles tegen, ook nu nog, mede omdat wij als zelfstandige Wise-bibliotheek gewend waren het op onze eigen manier te doen. Maar Probiblio pakt dit allemaal goed op, de relatie is goed en tot dusverre zijn we tevreden.”

Jan Driessen, hoofd Bibliotheekautomatisering bij Probiblio: “Als bibliotheek maak je het jouw klanten graag zo makkelijk mogelijk. Met Probiblio Wise helpen we bibliotheken daar graag bij. We zijn blij dat we deze service nu ook aan bibliotheek Gouda kunnen bieden.”

In 2018 maakten al Velsen, Vlaardingen en Amstelland de overstap. De daadwerkelijke aansluiting op het netwerk volgt voor Vlaardingen en Amstelland begin 2020. Het totaal aantal bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland dat aangesloten is bij het systeem staat nu op 30.

Lees meer over Probiblio-Wise.

 

Meer nieuws