Maatregelen & tips in verband met coronavirus

Maatregelen & tips in verband met coronavirus

In verband met het coronavirus en het sluiten van bibliotheekvestigingen hebben wij een aantal belangrijke maatregelen genomen rondom onze dienstverlening de komende tijd. Ook geven we handige tips. Via de website en onze socialmediakanalen houden wij iedereen zo goed mogelijk op de hoogte van eventuele updates.

Maatregelen van Probiblio

  • Logistiek: lees hier de belangrijkste aanpassingen in onze logistieke dienstverlening.
  • Evenementen intern en extern: alle evenementen die Probiblio organiseert tot en met 1 juni worden afgelast. We laten dat aan alle bezoekers weten en ook op onze website staat de meest actuele informatie. Of evenementen op een later moment worden ‘ingehaald’ communiceren we via onze normale kanalen.
  • Externe afspraken met Probiblio medewerkers: onze medewerkers nemen zelf contact op als er afspraken gepland staan, om gezamenlijk te bepalen of de afspraak doorgaat danwel telefonisch plaatsvindt.
  • ICT: alle belangrijke communicatie over Wise wordt gericht aan de senior-ondersteuners van de bibliotheken. Bibliotheken kunnen onze ICT-medewerkers bellen via 023 5546 200 en issues of vragen indienen via het gebruikelijke kanaal Topdesk. Inmiddels heeft onze ICT-afdeling afgelopen vrijdag tips doorgegeven over de handelingen die men in het systeem kan doorvoeren bij het sluiten van de bibliotheek.
  • Arbeidsrechtelijke zaken: via de VOB ontvangen bibliotheekdirecteuren meer informatie over vraagstukken van arbeidsrechtelijke en bedrijfseconomische aard, zoals werktijdverkorting.
  • Communicatie en contact: Ons kantoorpand in Hoofddorp is alleen toegankelijk i.v.m. noodzakelijkheden tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Er wordt, in principe, door alle medewerkers thuisgewerkt. We ontvangen en verwerken nog steeds de inkomende post. Als je ons belt tussen 12.00 -17.00 uur op tel. 023 5546 100, krijg je een boodschap te horen via ons antwoordapparaat.

Tips in tijden van corona

  • Werkgeversvragen beantwoord: Voor werkgeversvragen ten tijde van het Coronavirus stel je vragen aan ons HR Portaal. Wij zoeken het uit en komen er zo snel mogelijk bij je op terug. We hebben een aantal zaken alvast voor je op een rij gezet.

  • Verzamelde contenttips: Op internet wemelt het tips en ideeën over hoe bibliotheken hun doelgroepen kunnen blijven bedienen. Probiblio verzamelde de tips en maakte een contentkalender waarmee je in kaart brengt welke informatie je wanneer met welke doelgroep kunt delen. Ga naar de contenttips

  • Thuiswerk-inspiratie: Kun jij wel wat inspiratie gebruiken om de thuiswerk-weken door te komen, nu er geen bezoekers aan de balie staan? Ga naar de thuiswerktips

Toch nog vragen?

Neem bij vragen contact met ons op via info@probiblio.nl

Meer nieuws