Update rond onze logistieke dienstverlening in verband met coronavirus

Update rond onze logistieke dienstverlening in verband met coronavirus

In verband met het coronavirus hebben we onze logistieke dienstverlening aangepast. Hieronder lichten we de maatregelen per onderdeel toe.

Veel bibliotheken hebben een afhaal-en/of brengservice opgestart of zijn daarmee bezig. Het verkeer tussen bibliotheekvestigingen kan zo ook intensiever worden en Probiblio ondersteunt daar graag bij. Daarbij kijken we goed wat we wel én niet kunnen doen, rekening houdend met de efficiency en veiligheid van de bibliotheek en onze chauffeurs. De verplichte 72-uurs quarantaine van de boeken speelt hierbij ook een rol.

Als je de beschermingsmaterialen centraal laat bezorgen, dan denkt de vervoersdienst graag mee over het transport naar de vestigingen.

Onze chauffeurs zijn ook beschikbaar voor het ondersteunen bij het opnieuw indelen van de bibliotheekvestiging (bijvoorbeeld het verschuiven van kasten) vanwege de corona-maatregelen. Wij beschikken ook over kastverplaatsingssystemen. Neem dan contact op via de gegevens onderaan deze pagina.

Onderstaande berichtgeving is 30 april voor het laatste geupdate en wordt regelmatig aangepast.

Met ingang van 30 april brengt de vervoersdienst niet alleen nieuwe boeken maar wordt er ook regelmatig een volledige route gereden tussen de vestigingen om ontstane stuwmeren vast weg te werken. Met de contactpersonen voor vervoer van de betrokken bibliotheekorganisaties wordt van te voren contact opgenomen met betrekking tot de bereikbaarheid van de vestigingen. De vervoersdienst neemt tijdens de werkzaamheden de coronaregels in acht. De chauffeurs rijden in shifts, dragen handschoenen en sorteren de kratten onderweg niet uit. We overleggen met de leverende bibliotheken over de 72-uurs maatregel. De veiligheid van klanten, bibliotheekmedewerkers en chauffeurs staat voorop.

Leeskringkoffers, wisselcollecties en BoekToercollecties

Het opstarten van de levering van leeskringkoffers, wisselcollecties en BoekToercollecties is afhankelijk van de maatregelen die rondom 20 mei worden afgekondigd en de fasering waarin de bibliotheken weer opstarten.

Vragen?

Neem contact op met de vervoersdienst via 023 5546 300 of vervoersdienst@probiblio.nl

Meer nieuws