Van opschonen tot inlezen: thuiswerk-inspiratie van onze adviseurs

Van opschonen tot inlezen: thuiswerk-inspiratie van onze adviseurs

De bibliotheek is gesloten. Voor de ene medewerker maakt thuiswerken weinig verschil met werken op kantoor, en is er genoeg te doen. Voor de ander blijft er veel tijd over, nu er geen bezoekers meer zijn om te bedienen. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken om de thuiswerk-weken door te komen? Onze adviseurs staken hun hoofden (digitaal) bij elkaar en kwamen met deze tips. Van ‘opschoonacties’ tot ‘interessante leesverdieping'. Hieronder vind je een selectie: kijk hier voor het actuele, uitgebreide overzicht.

Tips voor iedereen

Tips voor educatiemedewerkers

  • Werk vooruitwerken voor de Kinderboekenweek Het thema dit jaar is ‘En toen?’ We gaan terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken!
    • Probiblio maakt samen met bibliotheken een inhoudelijk programma om de Kinderboekweek te vieren op de biebvloer. 
  • Maak filmpjes met boekentips. Natuurlijk passend bij de digitale collectie.
  • Lees (kinder)boeken, zodat je straks supergoed kunt adviseren.
  • Meer tips

Tips voor marketing-communicatie medewerkers

  1. Stel FAQ’s op. Welke vragen worden er het meeste aan de balie gesteld? Zet de antwoorden meteen op je website! Klik hier voor een goed voorbeeld.
  2. Laat je collega’s meedenken over marketingcommunicatie. Welke dienstverlening of collectie denken zij dat meer onder de aandacht gebracht moet worden? En hoe zou dat er dan uit kunnen zien?
  3. Vraag je collega’s naar hun kennis en dat om een leuke manier vormgeven. Wat biedt de bibliotheek allemaal? Maak er bijvoorbeeld een blog, nieuwsbericht of aparte webpage van!
  4. Meer tips

We wensen jullie allemaal heel veel sterkte en succes toe! 

Heb je vragen? Onze medewerkers denken graag met je mee over het vervolg voor jou in jouw werk. Kijk hier voor het overzicht van onze medewerkers en hun contactgegevens.

Meer nieuws