Veel nieuws rond HipHop in je Bieb

Veel nieuws rond HipHop in je Bieb

Binnen Probiblio’s project HipHop in je Bieb (HHIJB) gebeurt een hoop. Vorige week werd bekend dat oud-deelnemers van de masterclass Van Droom naar Doel is Doen hun eigen uitgeverij WILDE HAREN zijn begonnen, zij gaan samen met uitgeverij Meulenhoff de poezie van Amanda Gorman uitgeven. Maar er is nog veel meer reuring in de tent. Lees hier de hoogtepunten.

HipHop in je Bieb-lesbrief over creatief entrepreneurschap Ronnie Flex
Met de lesbrief verkent een groep jongeren (14-16 jaar) onder leiding van een bibliotheekmedewerker de kracht van samenwerken. De jongeren worden aangezet tot nadenken over het gezamenlijk verwezenlijken van creatieve ideeën, met als inspiratiebron de artiest/rapper Ronnie Flex.

Download de lesbrief op hiphopinjebieb.nl >>

Subsidie voor jongerenprogrammering
Wil je een subsidie-aanvraag doen voor jongerenprogrammering? Bibliotheken gebruiken de Hiphopinjebieb-programmering hiervoor. Neem voor meer informatie contact op met Karen Bertrams.

Meer HipHop in je collectie
Hoeveel HipHop is er in jouw collectie te vinden? Check je street credibility met de nieuwe Urban titellijst van Probiblio’s collectioneur Kathinka.

Ask Anything-sessie: Dieuwertje Heuveling
Binnenkort is in De Boekenberg en Bibliotheek Haarlemmermeer een live/streamingsessie van het programmaonderdeel ‘Ask Anything’ met auteur Dieuwertje Heuveling over haar roman ‘Auxiety, de muziekindustry en Spotify’. In deze sessie laten de gasten zich het hemd van het lijf vragen. De eerste bibliotheek die zich bij Probiblio aanmeldt mag een Ask Anything-sessie verzorgen in samenwerking met Probiblio!

Hiphopinjebieb/LIVE
Na 3 sessies van Hiphopinjebieb/LIVE in Rotterdam, Spijkenisse en Amersfoort kan jij jouw bibliotheek aanmelden voor een streaming talkshow met twee lokale jonge creatieven. Meld je aan bij Karen Bertrams.

Meidenredactie bij Bibliotheek Aanzet
Bibliotheek Aanzet lanceerde onlangs voor de tweede keer het magazine Meidenglossy, met dit keer als thema Meiden zonder schaamte. Bekijk ook de inspirerende HipHop in je Bieb-webpagina van Bibliotheek Aanzet.

Instagram: laat je inspireren
Via Instagram leer je alles over Hiphop/jongerencultuur. Heb je inspiratie nodig voor je instafeeds over urban-leestips? Vanaf 1 mei zit Merel Donia van Bibliotheek Aanzet aan de knoppen van HipHop en je Leest.

Nog meer HipHop in je Bieb

Hou de agenda in de gaten voor het laatste nieuws.

Probiblio werkt continu aan programmering voor jongeren en we kijken daarbij met belangstelling naar de bevindingen van Urban Onderwijs over kansengelijkheid en diversiteit. Binnenkort start de 2e serie talkshows: Urban Onderwijs keert terug (mailchi.mp).

Over HipHop in je Bieb & Contact

Jongeren spelen actief met taal - tijd om te laten zien wat jongeren en de bieb elkaar te bieden hebben! HipHop in je Bieb staat voor gezamenlijke programmering, floating collecties en informele educatie rondom hiphop/jongerencultuur door bibliotheken.

Neem voor meer informatie contact op met Karen Bertrams

Meer nieuws