Verder lezen na de ThuisBieb

Verder lezen na de ThuisBieb

Toen bibliotheken half maart plotseling hun deuren moesten sluiten, was daar gelukkig al snel de app ThuisBieb. Iederen kon daar gebruik van maken als je graag een boek wilde lezen tijdens de coronacrisis, lid of geen lid van de bibliotheek. Nu de ThuisBieb is gesloten, is het een goed moment om de gebruikers ('leads') ervan te attenderen op de mogelijkheden van jouw lokale bibliotheek. Je kunt nu aan de slag!  

ThuisBieb conversiecampagne

Begin volgende week verstuurt de KB gegevens van gebruikers naar alle bibliotheken die informatie over deze gebruikers ('leads') graag willen ontvangen. Bibliotheken kunnen vervolgens een mailing versturen naar potentiële klanten. De materialen voor deze conversiecampagne zijn landelijk beschikbaar gesteld en vind je op Biebtobieb. Je kunt gebruikmaken van een communicatieplan, een handleiding om de conversiecampagne in te regelen en een header voor een e-mailcampagne.

ThuisBieb goed gebruikt

Zo’n 160.000 gebruikers hebben in de periode tussen 6 april en 8 juni minimaal 1 boek gelezen, waarvan 27.000 kinderen onder de 16 jaar. In totaal zijn er 900.000 boeken geleend. Ter vergelijking: de VakantieBieb trekt meestal zo’n 250.000 mensen.

Vragen?

Voor vragen over deze campagne kun je contact opnemen met Miranda de Jong, MdJong@probiblio.nl, 0624558473.

Lees ook:

Meer nieuws