Virtueel bezoek aan Naturalis: Spoenk* Lentestorm

Virtueel bezoek aan Naturalis: Spoenk* Lentestorm

Naturalis is vanwege het coronavirus tijdelijk gesloten, maar tóch vond Probiblio’s SPOENK* een manier om het museum te bezoeken. Deelnemende bibliotheken ontvingen via PowerPoint een virtuele fotorondleiding door het geheel vernieuwde museum over biodiversiteit in Leiden en zo kon de geplande samenkomst SPOENK* Lentestorm toch doorgang vinden – zij het in iets andere vorm dan gepland.

Deelnemende bibliotheken ontvingen allemaal de virtuele rondleiding via een PowerPointbestand. Handig, want zo kunnen de bibliotheken de rondleiding volgen wanneer het hen uitkomt. De 70 thema’s uit de presentatie gebruiken de bibliotheken die meedoen aan SPOENK* voor het vertalen naar ideeën voor de bibliotheekvloer. Dit project streeft naar een biebvloer als permanente taalspeeltuin, waarin kinderen als vanzelf van alles leren en ontdekken.

In mei delen we alle ideeën die de SPOENK-bibliotheken in hebben gezonden met het netwerk. De beste inzending krijgt een optreden van de Freak Fonk Familyshow door verhalenverteller Peter Faber. De eerste inzending van een bibliotheek is al binnen, met maar liefst 70 ideeën voor in de bieb!

Voor meer informatie over SPOENK*, neem contact op met Karen Bertrams kbertrams@probiblio.nl.

Meer nieuws