Vooraankondiging: Biebspel voor de Kinderboekenweek 2019

Vooraankondiging: Biebspel voor de Kinderboekenweek 2019

Van 2 tot 13 oktober is het weer tijd voor de Kinderboekenweek en die staat in het teken van vervoersmiddelen. Onder het motto Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Zoals elk jaar ontwikkelt Probiblio een inhoudelijk programma voor en door bibliotheken om de Kinderboekweek te vieren op de biebvloer. Dit jaar doen we dat met het bibliotheekspel ‘ZOEF! Boek je trip en… Go!’ Hiermee laat je kinderen kennis maken met onmisbare boeken voor de reis van hun leven.  

Biebspel voor de bibliotheek en op school

In de bibliotheek check je in voor een reis met verschillende vehikels. De Nooitlek, de rode kraanwagen, de grote glazen lift, een roze tandem, het malle ding van Bobbistiek. Welk voertuig ontvoert je waar naar toe? Dit bibliotheekspelprogramma voor de Kinderboekenweek is een spannende ontdekkingsreis waarin kinderen ervaren hoe boeken je overal heen brengen.

Het biebspel is uitvoerbaar in de bibliotheek en op school. Flexibel, leuk om uit te voeren, het verrast en triggert, sparking joy!

Het programma wordt ontworpen en getest door het creatief team Kinderboekenweek: bibliotheken Den Haag, DOK Delft, Aanzet, Schiedam, Utrecht en Probiblio.

Dit jaar letten we extra op aansluiting op de marketingcampagne van het CPNB.

Inhoud van het biebspel

Het programma bevat een programmabeschrijving voor de groepen 1/3, 4/6 en 7/8. Je kunt zelf kiezen om het klein te houden of groots aan te pakken. Het pakket bestaat uit beeld- en begeleidend materiaal, een uitgebreide PowerPoint-presentatie met informatie, een ideeëngenerator, titellijst, communicatietoolkit voor jouw communicatieuitingen, bestelmogelijkheid voor een mobiel cadeautje voor alle deelnemers en een PowerPoint-presentatie over de  bekroonde kinderboeken uit 2019.

Sneak preview

Zet alvast in je agenda: op donderdag 13 juni kun je bij Probiblio een sneak preview bijwonen van 13.00 – 16.00 uur.  Hiervoor kan je je ook medio april inschrijven. 

Meer informatie?

Ben je geïnteresseerd in dit programma? Neem contact op met Karen Bertrams (kbertrams@probiblio.nl).

Het definitieve programma is medio april 2019 beschikbaar. Je kunt het vanaf die periode ook bestellen, tot en met aanvang van de Kinderboekenweek. De richtprijs is € 150,- voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland en € 180,- voor overige bibliotheken. Bibliotheken die het programma bestellen, krijgen het eind juli 2019 aangeleverd.

#boekjetrip #kinderboekenweek

Meer nieuws