Voorleeswedstrijden 2019-2020 inschrijvingen geopend!

Voorleeswedstrijden 2019-2020 inschrijvingen geopend!

Probiblio organiseert ook in 2020 in samenwerking met bibliotheken en scholen de voorrondes van de voorleeswedstrijden. De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen in groep 7 en 8 waaraan alle basisscholen mee kunnen doen. Deze wedstrijd vindt dit jaar plaats voor de 27e keer! Ook voor brugklassers en pabo-studenten vinden er voorleeswedstrijden plaats.

Er zijn drie soorten voorleeswedstrijden voor drie verschillende doelgroepen. Naast de Nationale Voorleeswedstrijd voor basisschoolleerdlingen, is Read2Me! dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs waarmee (voor de 9e keer) het lezen onder jongeren in het voortgezet onderwijs wordt bevorderd. En in samenwerking met Stichting Lezen organiseren we ook voor de 9e keer de Pabo Voorleeswedstrijd voor pabo-studenten.

Doe mee!

Promoot deze Voorleeswedstrijden bij jouw lokale scholen!

Gebruik bijvoorbeeld de Kinderboekenweek-periode om de voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd op de basisscholen te laten plaatsvinden. Schoolwinnaars voor de Nationale Voorleeswedstrijd kunnen worden aangemeld tot 10 december via de website www.voorleeswedstrijd.nl. Het aantal scholen en klassen voor Read2Me kunnen tot 30 oktober worden doorgegeven aan voorleeswedstrijd@probiblio.nl. Pabo’s kunnen zich aanmelden via de website www.pabovoorleeswedstrijd.nl.

De data van de provinciale finales zijn als volgt:

25-03-2020  Voorleeswedstrijd R2M NH   Haarlem
27-03-2020  Voorleeswedstrijd PO NH   Amsterdam
01-04-2020  Voorleeswedstrijd Pabo NH en ZH  Leiden
03-04-2020  Voorleeswedstrijd R2M ZH  Rotterdam
08-04-2020  Voorleeswedstrijd PO ZH   Rotterdam

 

Meer informatie

www.denationalevoorleeswedstrijd.nl

www.read2mevoorleeswedstrijd.nl

www.pabovoorleeswedstrijd.nl

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur deze dan naar voorleeswedstrijd@probiblio.nl.

Meer nieuws