Voorleeswedstrijden 2020-2021: inschrijvingen geopend

Voorleeswedstrijden 2020-2021: inschrijvingen geopend

Probiblio organiseert ook in schooljaar 2020-2021 in samenwerking met bibliotheken en scholen de voorrondes van de voorleeswedstrijden. De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen in groep 7 en 8 waaraan alle basisscholen mee kunnen doen. Deze wedstrijd vindt dit jaar plaats voor de 28e keer! Ook voor brugklassers en pabo-studenten vinden er voorleeswedstrijden plaats.

Er zijn 3 soorten voorleeswedstrijden voor 3 verschillende doelgroepen. Naast de Nationale Voorleeswedstrijd voor basisschoolleerlingen, is Read2Me! dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs waarmee (voor de 10e keer) het lezen onder jongeren in het voortgezet onderwijs wordt bevorderd. En in samenwerking met Stichting Lezen organiseren we ook voor de 10e keer de Pabo Voorleeswedstrijd voor pabo-studenten. Hopelijk kan het komend seizoen weer plaatsvinden zoals eerdere jaren, en anders organiseren wij het in een aangepaste vorm.

Doe mee en promoot deze Voorleeswedstrijden bij jouw lokale scholen!

Dit jaar ontvangen alle basisscholen halverwege september een gratis deelnamepakket voor De Nationale Voorleeswedstrijd 2020-2021. Er hoeft dus geen deelnamepakket aangevraagd te worden via de website.

Je kan de Kinderboekenweek-periode bijvoorbeeld gebruiken om de voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd op de basisscholen te laten plaatsvinden. Schoolwinnaars voor de Nationale Voorleeswedstrijd kunnen worden aangemeld via de website www.voorleeswedstrijd.nl.

De Boekenweek voor Jongeren, die van 18 t/m 27 september plaatsvindt, kan je goed gebruiken om de Read2Me! Voorleeswedstrijd te promoten bij de scholen voor de brugklassers. Het aantal scholen en klassen voor Read2Me kunnen tot 30 oktober worden doorgegeven via voorleeswedstrijd@probiblio.nl. Pabo’s kunnen zich aanmelden via de website www.pabovoorleeswedstrijd.nl.

De data van de provinciale finales zijn als volgt:

24-03-2021  Voorleeswedstrijd R2M NH  Amsterdam
31-03-2021 Voorleeswedstrijd R2M ZH Rotterdam
09-04-2021 Voorleeswedstrijd primair onderwijs NH Amsterdam
16-04-2021 Voorleeswedstrijd primair onderwijs ZH  Rotterdam
23-04-2021 Voorleeswedstrijd Pabo NH en ZH Locatie nog niet bekend

 

Meer informatie

www.denationalevoorleeswedstrijd.nl 

www.read2mevoorleeswedstrijd.nl 

www.pabovoorleeswedstrijd.nl 

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur deze dan naar voorleeswedstrijd@probiblio.nl. 

 

Meer nieuws