Voorlopig geen compensatie transitievergoeding

Voorlopig geen compensatie transitievergoeding

Werkgevers krijgen per 1 januari 2019 géén compensatie voor de transitievergoeding bij ontslag wegens langdurige ziekte. Het wetsvoorstel dat deze compensatie moet regelen is namelijk controversieel verklaard.

De Tweede Kamer gaat met het wetsvoorstel aan de slag als er een nieuw kabinet is. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wees eerder op de gevolgen van deze 'controversieelverklaring'. Het uitstel zorgt ervoor dat werkgevers per 1 januari 2019 geen compensatie van de transitievergoeding kunnen krijgen. Ook veranderen per 1 januari 2018 de regels voor de cao-vervanging van de transitievergoeding niet. 

Werkgevers moeten dus langer wachten op de beloofde compensatie. Bovendien bestaat de kans dat het wetsvoorstel niet door de Eerste of Tweede Kamer komt.

Werkgevers die na ontslag wegens langdurige ziekte een transitievergoeding (tools) hebben betaald, doen er toch goed aan om hun administratie over de ontslagen werknemer te bewaren. Hiermee is later te bewijzen dat de transitievergoeding is betaald. 

Voor meer informatie

Rendement

Je salarisadministrateur

Meer nieuws