Verduurzaam je bedrijfsvoering met onze whitepaper

Verduurzaam je bedrijfsvoering met onze whitepaper

Staat duurzaamheid bij jouw bibliotheek hoog op de agenda? Naast een inspiratiegids voor programmeurs, maakte Probiblio ook een whitepaper over het verduurzamen van je bedrijfsvoering. Met praktische handvatten en een duurzaamheidscertificaat als belangrijkste instrument.

Download de whitepaper

In het document lichten we het nut en de noodzaak van het thema duurzaamheid voor bibliotheken toe en hoe je dit verankert in beleid. We beschrijven het traject richting het behalen van een duurzaamheidscertificaat. Ook laten we diverse duurzame voorlopers aan het woord.

De duurzame bibliotheek

De whitepaper is onderdeel van ons project 'De duurzame bibliotheek'. Hierbij ondersteunen we bibliotheken bij het vormen van actief beleid op het gebied van duurzaamheid; het bieden van relevant aanbod en profilering van de duurzame bibliotheek. Naast de whitepaper, die focust op de interne organisatie, ontwikkelden we ook een inspiratiegids voor programmeurs. Daarmee creëer je een passend aanbod over duurzaamheid voor je belangrijkste doelgroepen.  

Heb je zelf mooie voorbeelden van binnen- of buiten de branche die je wilt delen met collega’s? Of wil je kennis en ervaring uitwisselen rond duurzaamheid? Word lid van De Groene Bieb op Biebtobieb!

Meer nieuws