Wij zoeken een Adviseur verandermanagement

Wij zoeken een Adviseur verandermanagement

Wil jij 39 bibliotheekorganisaties helpen bij de transitie van klassieke naar maatschappelijke bibliotheken? Dan zoekt Probiblio jou.

 • 32 - 36 uur per week
 • Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring (indicatie: schaal 11 cao Openbare Bibliotheken)
 • Standplaats Hoofddorp; je bent regelmatig op pad in Noord- en Zuid-Holland
 • Reageer voor 31 januari 2021 

Wat doen we bij Probiblio?

Probiblio werkt voor en mét de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Dat zijn 39 organisaties met samen 378 vestigingen in 98 gemeentes. De openbare bibliotheek is een toegankelijke plek waar iedereen terecht kan voor cultuur, kennis en studie. Wij willen ervoor zorgen dat de bibliotheken er morgen sterker voorstaan dan vandaag. Daarom kunnen zij bij ons terecht voor ondersteuning en advies bij hun bedrijfsvoering. Praktisch én strategisch. Of het nu gaat om digitalisering, de medewerkers en vrijwilligers, marketing, of om de collectie of programma's voor mediawijsheid en educatie.

Omdat de bibliotheekbranche volop in beweging is, bewegen wij mee. De komende tijd groeit Probiblio verder als ondernemende en innovatieve kennis- en netwerkpartner. Wil jij daaraan bijdragen?

Jouw rol

Als adviseur verandermanagement help je de bibliotheken transformeren naar sterke organisaties met maatschappelijke waarde. Daarvoor ben je een stevige sparringpartner. Je begeleidt zowel het vormen van de strategie als het implementeren van de verandering.

Daar komt onder andere bij kijken: 

 • Klantvragen omzetten in integrale verandertrajecten op maat
 • Aan de hand van een heldere organisatiediagnose de strategie vertalen naar implementatie
 • De bibliotheken begeleiden bij het doorlopen van het totale verandertraject
 • Je kennis en visie delen via blogs, artikelen en whitepapers

Je komt in het team Management en Organisatie. We versterken de organisatieontwikkeling bij bibliotheken en adviseren onder andere over bedrijfsvoering en verdienmodellen. Omdat we optrekken met andere disciplines zoals marktkennis en automatisering & digitalisering, werken we aan heel verschillende én interessante projecten. Van begeleiding bij procesverbetering tot het vormgeven van multifunctionele organisaties. Ons team zal het komende jaar flink groeien.

Wat vragen we van jou?

We zoeken een enthousiaste adviseur met ruime ervaring in het begeleiden van veranderprocessen, op zowel organisatie- als teamniveau. Je hebt een sterk strategisch en analytisch vermogen en je beweegt je makkelijk op diverse niveaus. Zo weet je mensen én expertises te verbinden. Tot slot: je wilt een bijdrage leveren aan de toekomst van openbaar bibliotheekwerk.

Jij hebt:

 • een universitaire opleiding organisatie- of bedrijfskunde of vergelijkbaar
 • minimaal 5 jaar ervaring in strategische advisering
 • aantoonbare ervaring met het begeleiden van veranderprocessen in organisaties
 • ervaring met het vertalen van het strategisch kader naar de implementatie
 • ervaring met werken in multidisciplinaire teams 

Werken bij Probiblio

Midden in de Randstad werkt ons brede team van adviseurs en specialisten samen. Ieder vanuit zijn eigen expertise en ervaring, maar elk met dezelfde drive: bouwen aan sterke bibliotheken. Werken in zo'n sector is dynamischer dan je misschien zou denken. De bibliotheek ontwikkelt zich, en dat maakt onze activiteiten heel divers.

Wat vinden we belangrijk in ons werk? Vrijheid om je eigen werk in te richten en flexibel te werken. Een gezonde privé-werk balans. Kansen om je te blijven ontwikkelen, goede opleidingsmogelijkheden. En tot slot, onze open en vriendelijke sfeer – zélfs nu we vanuit huis werken.

Bibliotheken maken programma’s en collecties voor iedereen, dat doen wij ook – ongeacht leeftijd, geaardheid, afkomst of fysieke gesteldheid. Die diversiteit zien we graag in onze organisatie terug. Daarom nodigen we ook iedereen uit te reageren.

Reageren

We zien je reactie graag vóór 31 januari 2021. Stuur je cv en motivatie naar vacature@probiblio.nl, ter attentie van Sabine Margés-van Tongeren, met vermelding van de functietitel. Gesprekken plannen we op 9 en 10 februari (tweede gesprek op 15 of 16 februari).

Vragen? Bel dan Sabine Margés-van Tongeren, teamleider Management & Organisatie: 06 41 56 49 89.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Bekijk ook onze andere vacatures >>

 

 

 

Meer nieuws