Wij zoeken een HR medewerker

Wij zoeken een HR medewerker

Wil jij je inzetten voor soepele HR-processen én tevreden medewerkers? Dan zoekt Probiblio jou.

 • 24 uur per week
 • Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring (indicatie: schaal 8 cao Openbare Bibliotheken)
 • In Hoofddorp
 • Reageren kan tot 18 januari 2021 

Wat doen we bij Probiblio?

Probiblio werkt voor en mét de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Dat zijn 39 organisaties met samen 378 vestigingen in 98 gemeentes. De openbare bibliotheek is een toegankelijke plek waar iedereen terecht kan voor cultuur, kennis en studie. Wij willen ervoor zorgen dat de bibliotheken er morgen sterker voorstaan dan vandaag. Daarom kunnen zij bij ons terecht voor ondersteuning en advies bij hun bedrijfsvoering. Praktisch én strategisch. Of het nu gaat om digitalisering, de medewerkers en vrijwilligers, marketing, of om de collectie of programma's voor mediawijsheid en educatie.

Omdat de bibliotheekbranche volop in beweging is, bewegen wij mee. De komende tijd groeit Probiblio verder als ondernemende en innovatieve kennis- en netwerkpartner. Wil jij daaraan bijdragen?

Jouw rol

Als HR-medewerker ben je de verbindende schakel tussen onze personeels- en salarisadministratie, de arbodienst en andere externe organisaties. Met jouw inzet zijn de personeelsdossiers up-to-date en verlopen de HR-processen soepel. Én kan onze interne organisatie alle dagelijkse personele aangelegenheden effectief afhandelen.

Daar komt onder andere bij kijken:

 • Je begeleidt de in-, door- en uitstroomprocessen en zorgt voor de administratieve afhandeling.
 • Je houdt het personeelsinformatiesysteem, de HR-informatiepagina en het arbo-portal up-to-date.
 • Je bent aanspreekpunt voor collega's en het management.
 • Je informeert en adviseert over de toepassing van arbeidsvoorwaarden en regelingen.
 • Veranderingen in wet- en regelgeving en cao? Jij signaleert het, én vertaalt het naar de praktijk.
 • Je draagt actief bij aan het verbeteren van de HR-processen en HR-instrumenten.

Samen met onze HR-manager werk je eraan om elke dag een beetje beter en makkelijker te maken, voor álle medewerkers. Zo zijn we op dit moment bezig met het inrichten van een zelf-service voor management en medewerkers. Geen dag is hetzelfde, en dat maakt ons werk bij HR afwisselend en uitdagend.

Wat vragen we van jou?

We zoeken een betrokken en enthousiaste collega; een echte allrounder met gevoel voor HR-processen en HR-administratie. Je kan goed schakelen binnen de diverse werkzaamheden. Veel zaken tegelijk regelen? Echt iets voor jou, omdat je accuraat werkt, prioriteiten kunt stellen, en in oplossingen denkt. Je bent toegankelijk, kunt goed luisteren én de juiste vragen stellen. Met de businessunits maak je de juiste verbinding: je weet wanneer je kan meebewegen en wanneer je gebruik maakt van je overtuigingskracht.

Jij hebt:

 • een afgeronde hbo-opleiding in human resources management of personeelsmanagement
 • tenminste 4 jaar ervaring in een vergelijkbare ondersteunende HR-functie
 • actuele kennis van relevante wet- en regelgeving
 • ervaring en affiniteit met HR-workflows en online HR-omgevingen
 • liefst ook kennis van en ervaring met Afas-Profit

Werken bij Probiblio

Midden in de Randstad werkt ons brede team van adviseurs en specialisten samen. Ieder vanuit zijn eigen expertise en ervaring, maar elk met dezelfde drive: bouwen aan sterke bibliotheken. Werken in zo'n sector is dynamischer dan je misschien zou denken. De bibliotheek ontwikkelt zich, en dat maakt onze activiteiten heel divers.

Wat vinden we belangrijk in ons werk? Vrijheid om je eigen werk in te richten en flexibel te werken. Een gezonde privé-werk balans. Kansen om je te blijven ontwikkelen, goede opleidingsmogelijkheden. En tot slot, onze open en vriendelijke sfeer – zélfs nu we vanuit huis werken.

Bibliotheken maken programma’s en collecties voor iedereen, dat doen wij ook – ongeacht leeftijd, geaardheid, afkomst of fysieke gesteldheid. Die diversiteit zien we graag in onze organisatie terug. Daarom nodigen we ook iedereen uit te reageren.

Reageren

We zien je reactie graag vóór 18 januari. Stuur je cv en motivatie naar vacature@probiblio.nl, ter attentie van Martin Kulk, met vermelding van de functietitel.

Vragen? Bel of mail dan (vanaf 4 januari 2021) Martin Kulk, HR-manager: 023 5546 179 of mkulk@probiblio.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Bekijk ook onze andere vacatures >>

Meer nieuws