Wij zoeken een Informatiemanager automatisering & digitalisering

Wij zoeken een Informatiemanager automatisering & digitalisering

Wil jij als informatiemanager de digitale transformatie van 39 bibliotheekorganisaties helpen waarmaken? Dan zoekt Probiblio jou.

 • 32 - 36 uur per week
 • Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring (indicatie: schaal 10/11 cao Openbare Bibliotheken)
 • In Hoofddorp
 • Reageren kan tot 18 januari 2021 

Wat doen we bij Probiblio?

Probiblio werkt voor en mét de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Dat zijn 39 organisaties met samen 378 vestigingen in 98 gemeentes. De openbare bibliotheek is een toegankelijke plek waar iedereen terecht kan voor cultuur, kennis en studie. Wij willen ervoor zorgen dat de bibliotheken er morgen sterker voorstaan dan vandaag. Daarom kunnen zij bij ons terecht voor ondersteuning en advies bij hun bedrijfsvoering. Praktisch én strategisch. Of het nu gaat om digitalisering, het personeel, marketing, of om de collectie of programma's voor mediawijsheid en educatie.

Omdat de bibliotheekbranche volop in beweging is, bewegen wij mee. De komende tijd groeit Probiblio verder als een ondernemende en innovatieve kennis- en netwerkpartner. Wil jij daaraan bijdragen?

Jouw rol

Als innovatieve informatiemanager help je bibliotheken hun digitale transformatie vormgeven. Door hun informatiestrategie op te stellen en waar te maken. En door de informatiebehoefte van mensen en bedrijfsvoering samen te brengen in concrete eindproducten. Een uitdagende en verantwoordelijke rol, met ruimte om aan te haken bij multidisciplinaire projecten, individuele klantopdrachten en landelijke overlegorganen.

Daar komt onder andere bij kijken:

 • Informatiebehoefte van de bibliotheken inventariseren.
 • De informatiebehoefte vertalen naar informatiebeleid, informatiearchitectuur, concrete projecten en verbeterde IT-diensten. Naar oplossingen voor de bedrijfsvoering en processen.
 • Adviseren in datavraagstukken.
 • Begeleiding in keuze van softwareapplicaties.
 • Digitale oplossingen ontwerpen en implementeren.

Je komt in het team Automatisering & Digitalisering. Wij ondersteunen en verzorgen de informatievoorziening voor onze bibliotheken. Denk aan het beheer van het bibliotheekautomatiseringssysteem, advies over informatievraagstukken. Daarnaast ontwikkelen we samen met marktpartijen nieuwe innovatieve producten, zoals de Bieb app. Kortom, we spelen een belangrijke rol in de digitale transitie van bibliotheken.

Lees dit interview met projectleider Informatiesystemen Koen Baaij >>

Wat vragen we van jou?

Je hebt een heldere visie op IT én het talent om je visie om te zetten naar innovatieve digitale oplossingen. Je bent een verbinder die constructief bijdraagt aan een gezamenlijk resultaat. Met jouw tact en sterke communicatieve vaardigheden ben je een stevige gesprekspartner voor alle stakeholders. En kun je tegelijk goede relaties met hen bouwen en onderhouden. Zelfstandig en proactief signaleer je verbeterpunten én zorg je voor creatieve en realistische oplossingen.

Jij hebt:

 • een post-hbo of universitaire opleiding informatiemanagement (bijvoorbeeld bedrijfskundige informatica, bedrijfskunde of bedrijfsinformatiekunde)
 • stevige werkervaring op het raakvlak tussen business en IT (bijvoorbeeld als informatiemanager, businessconsultant, applicatiebeheerder of IT
 • aantoonbare kennis en ervaring met het oplossen van complexe informatievraagstukken en de inzet van moderne technologische oplossingen
 • ervaring met projectleiding
 • kennis en ervaring met Azure, Power-Bi en Dynamics
 • kennis van methoden zoals BiSL, Agile/Scrum en design thinking

Werken bij Probiblio

Midden in de Randstad werkt ons brede team van adviseurs en specialisten samen. Ieder vanuit zijn eigen expertise en ervaring, maar elk met dezelfde drive: bouwen aan sterke bibliotheken. Werken in zo'n sector is dynamischer dan je misschien zou denken. De bibliotheek ontwikkelt zich, en dat maakt onze activiteiten heel divers.

Wat vinden we belangrijk in ons werk? Vrijheid om je eigen werk in te richten en flexibel te werken. Een gezonde privé-werk balans. Kansen om je te blijven ontwikkelen, goede opleidingsmogelijkheden. En tot slot, onze open en vriendelijke sfeer – zélfs nu we vanuit huis werken.

Bibliotheken maken programma’s en collecties voor iedereen, dat doen wij ook – ongeacht leeftijd, geaardheid, afkomst of fysieke gesteldheid. Die diversiteit zien we graag in onze organisatie terug. Daarom nodigen we ook iedereen uit te reageren.

Reageren

We zien je reactie graag vóór 18 januari. Stuur je cv en motivatie naar vacature@probiblio.nl, ter attentie van Roger van der Wal, met vermelding van de functietitel. Gesprekken plannen we op 22 januari 2021 (tweede ronde gesprekken op 26 januari).

Vragen? Bel of mail dan (vanaf 4 januari 2021) Roger van der Wal, afdelingshoofd Automatisering & Digitalisering: 06 12 98 4563 of RvdWal@Probiblio.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Bekijk ook onze andere vacatures >>

Meer nieuws