Zet je financiële bril op en lees de whitepaper Budgetneutraal investeren in de bibliotheek!

Zet je financiële bril op en lees de whitepaper Budgetneutraal investeren in de bibliotheek!

Als bibliotheek wil je de regie en controle hebben over processen, ontwikkelingen en strategie, op korte en lange termijn. Goed financieel beheer en management is hierbij van essentieel belang en verdient continu aandacht. Door met kennis te sturen op cijfers zorg je ervoor dat je grip en regie houdt op de continuïteit van de bibliotheek.

In de whitepaper Budgetneutraal investeren in de bibliotheek vind je handvatten om na te denken over het financiële beheer van jouw bibliotheek. In deze whitepaper is er aandacht voor de financiële onderbouwing van processen en hoe je (meer) kunt sturen op cijfers. Naast, onder andere, basiskennis over het stelsel van baten en lasten, jaarrekening en begroting is er aandacht voor het belang van financiering van de bibliotheek. Verder wordt ingezoomd op hoe je de verschillende gebeurtenissen in de bibliotheek kunt vertalen naar overzichten, hoe je een investering financieel moet onderbouwen en op welke cijfers je kunt sturen.

De publicatie is gemaakt in navolging van de leergang Budgetneutraal investeren uit 2020 en primair bedoeld voor managers van bibliotheken die beslissingen nemen op het gebied van financieel beheer.

Het geeft inzicht in hoe je het beheer van financiële middelen kunt inrichten en optimaliseren en helpt je om te zien waar voor jouw bibliotheek de verbeterpunten zitten. Je kunt bijvoorbeeld jouw aanpak vergelijken met die van branchegenoten en er zijn voorbeeldcasussen opgenomen. De whitepaper laat zien dat financieel management geen ‘rocket science’ is!

Lees de whitepaper >> 

 

 

 

 

Meer nieuws