De Werkgroep Maakplaats gaat weer van start

Na de kick-off, waarin we met een aantal aspirant bibliotheekmakers de wensen in beeld gebracht hebben, gaan we in het nieuwe jaar dan echt van start met de Werkgroep Maakplaats. In deze werkgroep gaan we samen met een aantal bibliotheken op zoek naar antwoorden op grote vraagstukken. Bijvoorbeeld waar je tegenaan loopt tijdens het optuigen van een Maakplaats in je bibliotheek.

De eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar zal plaatsvinden op 22 januari van 12:30 tot 14:30 uur bij Probiblio in Hoofddorp. Centraal staat het onderwerp ‘personeel’ en we gaan die middag op zoek naar antwoorden op vragen zoals:

  • Hoe ziet de ideale Maakplaats Werknemer eruit?
  • Hoe bevorder je de deskundigheid van je werknemers op het gebied van maakonderwijs?
  • Hoe vind je geschikte vrijwilligers voor je Maakplaats?

Schrijf je nu in!

Er zijn nog een aantal plekjes beschikbaar in deze werkgroep. Dus is jouw bibliotheek van plan om in 2019 een Maakplaats (in welke vorm dan ook) in te richten, schuif dan vooral aan! Inschrijven kan door het sturen van een mailtje naar Ruud Brok via rbrok@probilio.nl.

Aansluitend op deze bijeenkomst van de Werkgroep Maakplaats gaan we opnieuw de handen uit de mouwen steken, want ook de Knutselclub gaat weer van start in het nieuwe jaar. Van 14:30 tot 16:30 uur duiken we met iedereen die daar behoefte aan heeft, het diepe in met de Micro:Bit. Dus doe mee!