E-learning privacy voor bibliotheekmedewerkers

Zit bij alle medewerkers in jouw bibliotheek privacy al tussen de oren? Zijn je collega’s scherp op de juiste momenten? We merken dat bibliotheken goede stappen hebben gezet op compliance, maar dat er verbetering mogelijk is bij bewustwording. Probiblio zet samen met partners een samenwerking op poten om een serie e-learnings te ontwikkelen. We kunnen jouw input goed gebruiken!

Serie e-learnings

Om in te kunnen spelen op behoeften die spelen in de hele de branche, zocht Probiblio contact met Rijnbrink Groep, Cubiss en SFB (Flevoland), en de bibliotheek Hilversum en Midden-Brabant.
De samenwerking is nog niet rond, maar we zijn druk in gesprek om een plan van aanpak op te stellen. We denken aan een e-learning, gericht op de verschillende rollen in de bibliotheek. Optioneel aangevuld met een fysieke component, bijvoorbeeld een bijeenkomst zoals bij Privacy in de Frontoffice (PIDFO).

We hebben jouw input nodig!

Loop jij ergens tegenaan of heb je behoefte aan specifieke informatie? Stuur jouw ideeën op naar Koen Baaij: privacy@probiblio.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit artikel of overige vragen, neem contact op met Koen Baaij (privacy@probiblio.nl, 023-5546100).

Dit artikel is bedoeld voor Privacy Coördinatoren van openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland.

De informatie verstrekt door de Privacy Servicedesk is informatief bedoeld. Hoewel ze met zorg is samengesteld, kunnen fouten niet geheel worden uitgesloten. De informatie bevat geen juridisch advies. Probiblio aanvaardt derhalve geen enkele aansprakelijkheid voor handelen door uzelf of door derden op basis van de informatie in dit bericht. Voorts zijn de Algemene Leveringsvoorwaarden van Probiblio van toepassing op de Privacy Servicedesk.