Film jouw MLP-bende en maak kans op een boekenpakket!

Ben jij leesconsulent? Dan ben je misschien al bekend met het Makkelijk Lezen Plein (MLP) in de bibliotheek. Die plek is speciaal ingericht voor kinderen die moeite hebben met lezen. Bezoek het plein met je eigen 'MLP-bende' en maak kans op boekenpakket ter waarde van 250 euro!

Op het Makkelijk Lezen Plein staan aantrekkelijke boeken en ander materiaal zo gepresenteerd dat het makkelijker wordt om leuk leesmateriaal te vinden en het leesplezier te vergroten. Wij zijn benieuwd wat de doelgroepkinderen ons kunnen vertellen over wat goed gaat en wat beter kan. En daar hebben we jullie - leesconsulenten - bij nodig! 

Hoe het werkt

Vraag een paar kinderen van je school die moeite hebben met lezen om mee te doen aan jouw 'MLP-bende'. Samen bezoeken jullie het Makkelijk Lezen Plein in jullie bibliotheek, kijken er kritisch naar en vatten dit samen in een filmpje of vlog. Hoe ervaren de kinderen het MLP? Vinden ze hier wat ze zoeken? En kan er iets beter? 

Alle filmpjes worden eigendom van Probiblio en geplaatst op de website www.makkelijklezenplein.nl, ter inspiratie voor andere bibliotheken. De beste inzending wint een boekenpakket ter waarde van 250 euro met titels uit de MLP Top 25.

Doe mee!

Wil je meedoen? Kinderen van een basisschool in Den Bosch maakten een voorbeeldfilmpje en -vragenlijstje. Stuur een mailtje naar Dia Wesseling: dwesseling@probiblio.nl en je ontvangt het voorbeeldfilmpje en -vragenlijstje en (zolang de voorraad strekt) een paar 'MLP-bende' shirts voor de deelnemende kinderen. 

Het filmpje kun je vóór 15 december 2019 met WeTransfer mailen naar Dia Wesseling. In de week voor de Kerstvakantie maken we de winnaar bekend.

Voorwaarden

Het filmpje:

  • is gemaakt samen met kinderen;
  • is niet langer zijn dan drie minuten;
  • is goed van geluidskwaliteit;
  • bevat minimaal één 'top' (laat de leerlingen benoemen wat goed gaat) en één tip (wat kan er beter?).
  • is gemaakt met toestemming van de ouders van de deelnemende kinderen.