Hoe ervaar jij het nieuwe Biebtobieb? Doe mee aan ons gebruikersonderzoek!

23 januari 2020

Afgelopen april werd het nieuwe Biebtobieb gelanceerd, het online kennis- en innovatieplatform van de openbare bibliotheken. Nu is het tijd de balans op te maken. Voldoet het nieuwe platform aan de verwachtingen? Is het nieuwe Biebtobieb inderdaad gebruiksvriendelijker? En wat kan er beter? Om de stemming te peilen vragen we jullie mee te doen aan ons gebruikersonderzoek. 

We voerden in aanloop naar de vernieuwing al eerder een gebruikersonderzoek uit. Een deel van de vragen die we toen stelden komt terug in dit onderzoek. Door de uitslagen naast elkaar te leggen, toetsen we of we onze initiële doelstellingen gehaald hebben. Naast een noodzakelijke opfrisbeurt was het doel van de vernieuwing om een gebruiksvriendelijker platform te bieden waar je informatie beter kunt vinden. We willen graag weten of dat gelukt is! Ook willen we inzicht krijgen in de manier waarop en met welk doel jullie het platform het meest gebruiken.    

Verder gebruiken we de uitslagen van het onderzoek voor het verbeteren van het platform. We hebben bij de lancering gekozen voor een nieuwe structuur met themapagina’s. De afgelopen maanden kregen we van verschillende gebruikers feedback op die structuur. Voor we die aanpassen, halen we graag breed op wat er anders kan en moet.

Omdat een platform als Biebtobieb eigenlijk nooit af is, gaan we het gebruikersonderzoek periodiek herhalen. Wil je ook buiten deze momenten je mening laten horen? Laat dan in het onderzoek je e-mailadres achter. Op basis van de aanmeldingen stellen we een klankbordgroep samen, die ons van input voor doorontwikkeling gaat voorzien.

Ga naar het gebruikersonderzoek >>

(de resultaten worden geanonimiseerd verwerkt)