In de maak: tienstappenplan dienstverlening Taalhuizen volgens AVG

Is de dienstverlening van het Taalhuis in jouw bibliotheek al helemaal volgens de spelregels van de nieuwe privacywetgeving georganiseerd? Binnenkort verschijnt van Probiblio een folder over de tien stappen die een Taalhuiscoördinator kan zetten om het werk te controleren.

Het beoordelen van de registratieprocedure en het inschrijfformulier; werkwijze rond het doorverwijzen naar samenwerkingspartners en de aankomende certificering van Taalhuizen: het komt allemaal aan bod!

Waarom gericht op de Taalhuiscoördinator? De verantwoordelijkheid voor het voldoen aan de wet van een dienst ligt in de meeste organisaties bij de persoon die verantwoordelijk is voor die dienst.

Zodra de digitale versie van de folder beschikbaar is ontvang je die via onze nieuwsbrief Privacy & AVG, zodat je goed weet waarover je vragen kunt verwachten. En als je geen vragen krijgt, kan het geen kwaad om eens te informeren naar de manier waarop bepaalde zaken rond bescherming van persoonsgegevens zijn geregeld in het Taalhuis.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over dit artikel of overige vragen, neem contact op met Koen Baaij (privacy@probiblio.nl, 023-5546100).

Dit artikel is bedoeld voor Privacy Coördinatoren van openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland.

De informatie verstrekt door de Privacy Servicedesk is informatief bedoeld. Hoewel ze met zorg is samengesteld, kunnen fouten niet geheel worden uitgesloten. De informatie bevat geen juridisch advies. Probiblio aanvaardt derhalve geen enkele aansprakelijkheid voor handelen door uzelf of door derden op basis van de informatie in dit bericht. Voorts zijn de Algemene Leveringsvoorwaarden van Probiblio van toepassing op de Privacy Servicedesk.