Kennismakingsworkshop Digitale Geletterdheid van FutureNL

Scholen gaan graag aan de slag met digitale geletterdheid, maar constateren soms dat de leerkrachten eerst goed moeten worden bijgespijkerd. FutureNL heeft een kennismakingsworkshop ontwikkeld speciaal voor leerkrachten in het basisonderwijs. Tijdens deze workshop wordt digitale geletterdheid uitgebreid behandeld en werken deelnemers met het lesmateriaal. Om er zeker van te zijn dat de workshop goed aansluit op de wensen, geeft FutureNL de workshop een keer exclusief aan bibliotheekmedewerkers van Noord- en Zuid-Holland.

Je kunt de workshop volgen op 25 juni. 

Tijdens deze workshop wordt uitleg gegeven over:

  • Wat is digitale geletterdheid?
  • Waarom is het belangrijk?
  • Wat kan je ermee in de klas?

Naast deze uitleg gaan de deelnemers ook direct praktisch aan de slag met online en offline lesmateriaal (o.a. LessonUp). Hiermee kunnen ze tijdens de workshop experimenteren en meteen inzetten in hun eigen lessen.

Deze workshop kan een mooie aanvulling zijn op het aanbod van jouw bibliotheek richting het primair onderwijs.

We nodigen je graag uit om bij de exclusieve workshop aan bibliotheekmedewerkers aanwezig te zijn, samen met een leerkracht van een school uit jouw werkgebied.  Op die manier hebben we een gemengde groep en ontstaat er een interessant gesprek en uitwisseling van ideeën.

Ben jij er bij?

De workshop staat gepland op dinsdag 25 juni, van 14:30 t/m 16:30 uur (inloop vanaf 14:00) bij Bibliotheek Rotterdam. Je kunt jezelf en een leerkracht uit je werkgebied aanmelden door een mail te sturen naar Babette Egges (begges@probiblio.nl). Ook voor meer informatie kun je bij haar terecht.