Maak kennis met Floor Banning, adviseur Basisvaardigheden Probiblio

Floor Banning werkte als Adviseur Taalvaardigheid bij Bibliotheek Zuid-Kennemerland en als taalvrijwilliger maakt ze voortdurend mee wat er speelt in het dagelijks leven van personen met een lage beheersing van de basisvaardigheden. Maak kennis met Floor Banning, onze nieuwste adviseur Basisvaardigheden.

Mei 2019

Wat heb je gedaan voordat je hier kwam werken?

“Misschien ken je m’n gezicht wel, tot twee maanden geleden werkte ik namelijk als Adviseur Taalvaardigheid bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Voor de doelgroep 12+ was ik verantwoordelijk voor de taaldienstverlening vanuit de bieb, denk aan activiteiten met ISK, het taalaanbod vanuit het Taalhuis, aanjagen van het netwerk basisvaardigheden, nieuwe programmering opzetten in samenwerking met partners in de regio en het samenstellen van een flitsend programma tijdens de Week van de Alfabetisering

 

Wat breng jij mee naar Probiblio?

“Allereest natuurlijk m’n ervaring en kennis als bibliotheekmedewerker binnen het domein Basisvaardigheden. Vanuit het (digi)Taalhuis ken ik het belang is van een ‘ongedwongen’ plek binnen een lokaal goed bereikbare (letterlijk en figuurlijk) organisatie zoals de bibliotheek waar je op veel momenten in de week terecht kunt met vragen rondom lezen, schrijven, rekenen en digitaal actief zijn. Met de, waarschijnlijk herkenbare, spagaat tussen enerzijds enthousiasme en gedrevenheid (die een constante stroom van nieuwe ideeën veroorzaken) en anderzijds de beperkt beschikbare tijd en budgetten heb ik goed kunnen oefenen. De creativiteit om een soepele vorm binnen deze spagaat te vinden, neem ik zeker mee naar elke afspraak of project waar ik in start. Daarnaast maak ik als taalvrijwilliger voortdurend mee wat er speelt in het dagelijks leven van personen met een lage beheersing van de basisvaardigheden. Dat is misschien wel m’n grootste inspiratiebron als het gaat om het opdoen van nieuwe inzichten en inzien van kansen rondom de rol van de bibliotheek richting deze doelgroep.”

Waar verheug je je op?

"Vooral om lekker op pad te gaan naar bibliotheeklocaties en alle hoeken van Noord- en Zuid-Holland. Zo raak (en blijf) ik goed op de hoogte van lopende projecten en toekomstplannen bij zo veel mogelijk bibliotheken. Zit jij op een locatie waar ik waarschijnlijk nog niet ben geweest en heb je een basisvaardigheden-uitdaging waar we samen ons hoofd over kunnen buigen? Laat het me weten en dan kom ik op bezoek!”

Meer weten? Neem contact op met Floor Banning.