Met een lege takenlijst het nieuwe jaar in!

Zorg ervoor dat alle taken in je takenlijst zijn afgehandeld en dat je met een schone en lege takenlijst het nieuwe jaar begint. Verder is het een goede gewoonte om regelmatig je takenlijst leeg te maken, en taken die geen verdere actie vereisen als 'gelezen' te markeren. Hierdoor blijft je takenlijst actueel én overzichtelijk.

Probiblio krijgt ook regelmatig vragen over taken/workflows die samenhangen met het niet volledig afhandelen van workflows. In sommige gevallen ontstaat een probleem bij het maken of intrekken van een verlofaanvraag, omdat de eerdere aanvraag nog niet is afgehandeld of als 'gelezen' is gemarkeerd. Omdat de eerdere aanvraag dan ook actief blijft in de workflow, kan de nieuwe aanvraag niet worden afgehandeld.

Ook komt het helaas ook nog wel eens voor dat medewerkers taken missen, doordat ze heel veel aanvragen die akkoord zijn op 'actief' laten staan in hun taken. We horen van medewerkers dat ze dit doen om zicht te houden op ingediende en goedgekeurde aanvragen. Het is belangrijk om te benadrukken dat dit absoluut niet nodig is!

Goedgekeurde verlofaanvragen zijn verlofboekingen in het systeem en kun je raadplegen via de verlofboekingen. In het dossier van de medewerker zijn alle aanvragen en de bijbehorende workflow-historie te raadplegen. Tot slot kunnen de medewerkers bij het aanvragen van verlof ook nog altijd alle lopende aanvragen en intrekkingen zelf raadplegen. 

Een opgeruimd en productief nieuwjaar toegewenst!