Minecraft als educatietool voor erfgoed? Jazeker!

Het computerspel Minecraft is ongekend populair bij kinderen en jongeren. Met deze 'digitale LEGO' kun je in een oneindige wereld naar hartenlust bouwen, in je eentje of met andere spelers.

Via Probiblio kunnen bibliotheken Minecraftworkshops rond het thema erfgoed afnemen. Bouw bijvoorbeeld met kinderen een bunker uit de Tweede Wereldoorlog, een Romeins fort, een middeleeuws kasteel of een verdedigingsbouwwerk uit de Oude Hollandse Waterlinie. Zo leren kinderen over deze historische thema's en trainen ze daarnaast vaardigheden zoals ruimtelijk inzicht, creatief denken, samenwerken en ICT-basisvaardigheden.

Bibliotheken in Zuid-Holland kunnen via Probiblio gesubsidieerd een Minecraftworkshop in het kader van erfgoed afnemen. Een trainer van Probiblio komt dan met een set Minecraftlaptops naar de bibliotheek voor een twee uur durende workshop. De workshop is voor kinderen vanaf 9 jaar met ervaring met Minecraft en er kunnen maximaal 16 kinderen deelnemen. Bibliotheken in Noord-Holland kunnen tegen betaling gebruik maken van deze workshop.

Bij interesse of vragen, neem contact op met onze adviseurs.