NT2-bijeenkomst over inburgering en de rol van de bibliotheek

NBD Biblion organiseerde op donderdag 5 maart 2020 een bijeenkomst voor collectioneurs en educatiemedewerkers om zich te oriënteren op verschillende methodieken en materialen voor inburgering. De belangrijkste uitgevers presenteerden hun gespecialiseerde NT2 materialen. Wij presenteerden onze Routekaart Inburgering en interessante taal-/inburgercollecties.

31 maart 2020

Het programma startte met inhoudelijke aandacht voor de nieuwe wet inburgering. Het Begint met Taal vertelde over alle wijzigingen in wetgeving die vanaf juni 2021 ingaan. Probiblio presenteerde de Routekaart Inburgering, waarbij de afzonderlijke stappen van het inburgeringstraject werden gekoppeld aan de collectie mogelijkheden. Aansluitend waren er sessies van zes uitgevers over hun gespecialiseerde NT2-materialen: BOOM, Coutinho, Intertaal, Van Dale, Eenvoudig Communiceren en Schoolsupport. 
 
Bekijk de presentaties van de organisaties en uitgevers

Inspirerende inburgeringscollecties

Probiblio liet onder andere twee sites zien met inspirerende taal-/inburgercollecties:

NT2-aanbiedingen NBD Biblion

NBD Biblion stelde nieuwe aanbiedingen rondom het thema 'NT2' samen: 

Contact

De wet Inburgering zet in op goede begeleiding en snelle integratie door werk en participatie. Probiblio besteedt in 2020 extra aandacht aan het begeleiden van bibliotheken in het afstemmen van hun dienstverlening op de nieuwe situatie - klik hier voor meer informatie. Wil je sparren over inburgering en de samenstelling van je NT1- en NT2-collectie? Wij denken graag met je of mee! Neem contact met ons op via basisvaardigheden@probiblio.nl