Oefenen met veilig internetten in de bibliotheek

Minder digitaalvaardige ouderen én jongeren voelen zich onzeker bij alle berichten over onveilige websites, internetfraude, zwakke wachtwoorden en veilig betalen. Hoe vind je op een veilige manier betrouwbare informatie? De bibliotheek beschikt over een paar mooie nieuwe programma’s waarin veilig internetten centraal staat. We zetten ze voor je op een rijtje. 

29 oktober 2020

  • Klik & Tik Veilig online: (jong)volwassenen oefenen met dit programma aan de hand van herkenbare situaties de 7 Gouden Regels voor veilig internetten. Hoe je (on)veilige websites herkent, sterke wachtwoorden kies, veilig omgaat met wifi en veilig gegevens deelt en online betaalt. Het bijbehorende werkboek Werkboek Klik & Tik. Veilig online met strips en tips is ook los te gebruiken. Dit werkboek is zeker ook geschikt voor de bovenbouw van het Praktijkonderwijs en voor de Entree-opleiding van het mbo. 

  • Welkom Online: Het Nationaal Ouderenfonds maakte dit gratis online lesprogramma dat bestaat uit 4 lessen, respectievelijk je dagelijkse, actieve, sociale en gezonde leven. Het programma is bedoeld voor mensen die zelden of nooit online zijn geweest: vaak zijn dit 65+’ers. Voor begeleiders is er een handleiding met achtergrondinformatie om samen aan de slag te gaan en de deelnemer te begeleiden.
  • Webinars Senioren en Veiligheid: In deze webinars voor senioren van het ministerie van Justitie en Veiligheid spreekt presentatrice Catherine Keyl met deskundigen van over phishing, babbeltrucs en andere zaken waarvan senioren slachtoffer kunnen worden. 

Vragen?

Wil je sparren over digi-(v)aardige programma’s? Neem contact op met basisvaardigheden@probiblio.nl