Wat kan ik in mijn bieb toepassen?

Superinteressant, al die klantinzichten en verbeterideeën. Maar wat kan ik ermee in mijn eigen bibliotheek? Het is vast niet allemaal één-op-één toepasbaar. Dat klopt, maar voor elke bibliotheek zijn er elementen die aanzetten tot verbeteringen. Start daar dus mee! Dan zul je zien dat de klantbeleving binnen jouw bibliotheek morgen al verbetert!

Van brainstorm naar quick wins

Een mooie plek om te starten is om één klantreis te kiezen en hier met je collega’s eens een creatieve brainstorm aan te wijden. Welke elementen herken je uit de eigen praktijk? Waar valt voor jullie winst te behalen? Belangrijk is dat je hiervoor een multidisciplinair team samenstelt, want vanuit verschillende functies heeft iedereen contact met dezelfde klant over deze klantreis. Dus bijvoorbeeld iemand van marketing/communicatie, een front-office medewerker, een vestigingsmanager en een doelgroepspecialist. Vraag er iemand uit de betreffende doelgroep bij als het over scholen, ouderen of taalmaatjes gaat. 

Onze marketeers en andere adviseurs helpen je graag bij het organiseren van zo'n brainstorm en de verdere optimalisatie van deze klantreis voor jouw bibliotheek. In 2019 bieden wij hiervoor kosteloze ondersteuning van de bibliotheken in Noord-en Zuid-Holland.

 

"Wij zijn erg blij met het de resultaten van de klantreis. De bijeenkomsten waren inspirerend en er zijn punten die wij meteen op kunnen pakken en punten voor de langere termijn." - Een deelnemende bibliotheek

 

Procesoptimalisatie

Quick wins zijn leuk om mee te starten, maar de kans is aanwezig dat je ook op processen stuit die beter ingericht kunnen worden. Denk aan de manier waarop je nu contacten onderhoudt met scholen; het proces rondom het ontwikkelen en uitvoeren van programmering; de aansluiting van standaard mailings uit Wise, en nieuwsbrieven en andere communicatie-uitingen. Ook daarmee helpen wij je graag op weg. Als sparringpartner, of bij het opzetten van concrete stappenplannen en planningen.

Aan de slag!

Wil je zelf aan de slag met deze klantreizen, download dan de samenvattingen:

Wil je samen met een Probiblio-adviseur jouw bibliotheek op weg helpen? Neem contact op met Monique van der Loo, mvdloo@probiblio.nl of 06-4156 5514.

Lees ook: