Ontmoet Schrijvers Online

Geroutineerde interviewers gaan in gesprek met hedendaagse schrijvers. 

Vanwege de coronamaatregelen kunnen schrijvers momenteel niet meer fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. In deze tijd is online de ontmoeting opzoeken en het gesprek aangaan een mooi alternatief. Samen met zeven bibliotheken maakt Probiblio een serie online interviews met schrijvers, Ontmoet Schrijvers Online, dat we het lezerspubliek van de bibliotheken willen aanbieden in de vorm van een webinar. De deelnemers kunnen deelnemen via het systeem van de KB, Goto Webinars. Dit systeem heeft een chatfunctie. De interviewer kan de vragen die hierop binnenkomen selecteren en stellen aan de auteur. 

De deelnemende bibliotheken zijn Bibliotheek Rotterdam, De Boekenberg Spijkenisse, Bibliotheek Gouda, Bibliotheek Bollenstreek, Bibliotheek Aanzet, Bibliotheek Katwijk en Bibliotheek Capelle. Ontmoet Schrijvers Online bestaat uit een interview dat afgenomen wordt door een lokale interviewer. Na dit interview heeft het publiek de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Ontmoet Schrijvers Online vindt vanaf 21 mei tot 2 juli iedere donderdagavond plaats tussen 19.30 en 20.30 uur.

Deelnemen aan de webinars

Om deel te nemen aan een van de webinars, kunnen jouw leden zich aanmelden via de site van de betreffende bibliotheek. Wil je zelf deelnemen, meld je dan aan via onderstaande links.

In totaal zijn 7 schrijvers te gast in de online webinars. Dat zijn: 

Communicatietoolkit en beeldmateriaal

Deze mini-toolkit (zip-file) helpt bibliotheken bij de lokale communicatie over Ontmoet Schrijvers Online. Het bevat:

Download hier de bovenstaande digitale flyers (zip-file) van de schrijvers. 

Je kunt gebruikmaken van dit beeldmateriaal (zip-file) bij communicatie over Ontmoet Schrijvers Online.

Download een compleet zip-file van het communicatieplan, de toolkit en het beeldmateriaal.

Meer informatie

Wil je meer informatie over Ontmoet Schrijvers Online, neem dan contact op met Alek Dabrowski.

Ontmoet Schrijvers Online is een initiatief van De Lonkende Leestafel, het project van Probiblio dat mensen met dezelfde interesses samenbrengt én lezen stimuleert.