Ontmoet Schrijvers & Dichters Online

Welkom bij Ontmoet Schrijvers en Dichters Online! Een initiatief van bibliotheken en Probiblio waarbij bibliotheken online bekende schrijvers en dichters ontvangen. 

Over Ontmoet Schrijvers Online

Vanwege de coronamaatregelen konden schrijvers vorig jaar niet meer fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. Voor de bibliotheken een mooie gelegenheid om schrijvers én boeken in het zonnetje te zetten en hun leden ondanks de blijvende coronamaatregelen te betrekken bij hun bibliotheek.

Samen met verschillende bibliotheken maakte Probiblio vanaf begin mei 2020 een serie online interviews met schrijvers. Een lokale interviewer nam het interview af en publiek kon aan het eind via de chatfunctie vragen stellen. 

Op ons YouTube-kanaal kun je de meeste interviews terugkijken >>

Over Ontmoet Dichters Online

Als afsluiting van de Poëzieweek 2021 (28 januari tot en met 3 februari) organiseerde Probiblio in samenwerking met bibliotheken op donderdagavond 4 februari de poëzieavond Ontmoet Dichters Online. Een avond met voordrachten, interviews en de mogelijkheid om vragen te stellen. De presentatie van de avond was in handen van de Rotterdamse dichter Daniël Dee.

Je kon kijken en luisteren naar: Tsead BruinjaIduna PaalmanMaureen Ghazal en Daniëlle Zawadi

Bekijk de uitzending terug >>

Meer informatie

Ontmoet Schrijvers Online is een initiatief van De Lonkende Leestafel, het project van Probiblio dat mensen met dezelfde interesses samenbrengt én lezen stimuleert.