Ontmoet Schrijvers Online

Geroutineerde interviewers in gesprek met hedendaagse schrijvers

Welkom bij Ontmoet Schrijvers Online! Een initiatief van bibliotheken en Probiblio waarbij de biebs online bekende schrijvers ontvangen. Een lokale interviewer vraagt hen het hemd van het lijf. En na het interview kun je zelf ook vragen stellen! Bovendien kun je een boek winnen!

Na een succesvolle eerste editie zijn we op 5 november gestart met een nieuwe reeks, dit keer rond het thema familiegeschiedenis’ De deelnemende bibliotheken zijn Bibliotheek Rotterdam, De Boekenberg, Bibliotheek Katwijk en Bibliotheek Aan den IJssel.

Programma

Hieronder vind je het programma en aanmeldlinks. Elk interview vindt plaats op donderdag tussen 19.30 en 20.30 uur.

Klik op de schrijver om meer informatie te lezen. 

Datum Bibliotheek Schrijver Aanmelden
5 november Bibliotheek Rotterdam Raoul de Jong Kijk hier terug
12 november De Boekenberg Judith Koelemeijer Het is helaas niet mogelijk om dit interview terug te kijken
19 november Bibliotheek Aan den IJssel Murat Isik Kijk hier terug
26 november Bibliotheek Katwijk Susan Smit Ik wil me hiervoor aanmelden

 

Na aanmelding ontvang je een link die je toegang geeft tot de webinar. 

 

Voor bibliotheken

Deze mini-toolkit helpt je bibliotheek bij de lokale communicatie over Ontmoet Schrijvers Online. In dit plan staan communicatieadviezen en een mogelijke planning van de aanbevolen marketing-uitingen. Je vindt hierin ook al het beeldmateriaal, waaronder een flyer per schrijver, het programma en afbeeldingen per online kanaal. 

Download de toolkit als zip-file >>

 

Over Ontmoet Schrijvers Online

Vanwege de coronamaatregelen konden schrijvers niet meer fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. Voor de bibliotheken een mooie gelegenheid om schrijvers én boeken in het zonnetje te zetten en hun leden ondanks de blijvende coronamaatregelen te betrekken bij hun bibliotheek.

Samen met 7 bibliotheken maakte Probiblio vanaf begin mei 2020 een serie online interviews met schrijvers, Ontmoet Schrijvers Online, dat we het lezerspubliek van de bibliotheken wilden aanbieden in de vorm van een webinar via het systeem van de KB; GoToWebinars. Een lokale interviewer nam het interview af en publiek kon aan het eind via de chatfunctie vragen stellen. 

De deelnemende bibliotheken waren Bibliotheek Rotterdam, De Boekenberg Spijkenisse, Bibliotheek Gouda, Bibliotheek Bollenstreek, Bibliotheek Aanzet, Bibliotheek Katwijk en Bibliotheek Aan den IJssel. 

De schrijvers die te gast waren, zijn: Alex Boogers (de Boekenberg Spijkenisse), Paulien Cornelisse (Rotterdam), Splinter Chabot (Gouda), Marijke Schermer (Bollenstreek), Suzanna Jansen (AanZet), Eva Vriend (Katwijk) en Esther Gerritsen (Aan den IJssel).

Op ons YouTube-kanaal kun je de meeste interviews terugkijken >>

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over Ontmoet Schrijvers Online, neem dan contact op met Alek Dabrowski.

Ontmoet Schrijvers Online is een initiatief van De Lonkende Leestafel, het project van Probiblio dat mensen met dezelfde interesses samenbrengt én lezen stimuleert.