Participatie & zelfredzaamheid

Participatie & zelfredzaamheid

De wereld barst uit zijn voegen van informatie. Elke dag komen daar beelden en nieuwsberichten bij – op internet en tv, in kranten en in boeken. Daarnaast wordt er steeds vaker van je verwacht goed om te kunnen gaan met al deze data. Als volleerd schaatsers zwieren we langs beelden en teksten, kiezen de goede afslag en mijden de zwakke plekken. Toch?

Maar niet iedereen is een vaardig schaatser. Niet iedereen heeft dezelfde mediawijsheid en vindt even makkelijk zijn weg in al die informatie, weet werkelijkheid en fictie te scheiden. Niet iedereen kan met een computer omgaan, en niet iedereen is even taalvaardig. Dat levert praktische problemen op – hoe doe je bijvoorbeeld digitaal aangifte als de site van de Belastingdienst je voor raadselen stelt – en leidt tot misverstanden en conflicten. Erger nog: mensen raken buitengesloten.

De bibliotheek is sinds jaar en dag gids in informatieland. Dé plek om te leren, te lezen en te informeren. Wie kan er dus beter helpen bij het verbeteren van laaggeletterdheid, participatie en zelfredzaamheid dan de bibliotheek? Bijvoorbeeld met cursussen rond taalvaardigheid of Klik & tikprojecten, maar ook in de vorm van praktische toegankelijkheid of hulp voor mensen met een fysieke leesbeperking.

Wil je weten hoe Probiblio jouw bibliotheek kan ondersteunen in participatie en zelfredzaamheid? Neem dan contact met ons op.

 

Wil je weten welke rol jouw Bibliotheek daarin kan spelen? Probiblio denkt graag met je mee.

Zo kunnen we je adviseren hoe je bepaalde doelgroepen bereikt, subsidies verwerft of medewerkers traint. Geheel op maat voor jouw bibliotheek en jouw situatie. Want elke Bibliotheek is uniek – en daar maken we graag gebruik van. 

  • Onze kennismaatschappij is niet voor iedereen even toegankelijk
  • Zelfredzaamheid en participatie vergen specifieke vaardigheden
  • De Bibliotheek is dé partij om die (basis)vaardigheden te helpen vergroten
  • Probiblio ondersteunt bibliotheken bij de invulling daarvan

 

 

Ellie van der Meer

Ellie van der Meer

Bel of mail Ellie van der Meer!
Onze expert op het gebied van Belastingdienst

EvdMeer@probiblio.nl 06 14 37 49 05

Meer weten?

Vul hier je e-mailadres of telefoonnummer in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.