Maken van verhalen

Maken van verhalen

Schrijven lijkt net zo populair als lezen. Bibliotheken bieden regelmatig schrijfworkshops aan of bieden onderdak aan amateurschrijvers. Met dit project worden bibliotheken gestimuleerd meer te doen aan schrijfactiviteiten en om zich te positioneren als een plek waar schrijvers elkaar vinden en waar verhalen worden gemaakt.

Alek Dabrowski -

Alek Dabrowski

Interesse in dit project?
Neem contact op met Alek Dabrowski
Neem contact op

Over dit project

Maak van je bibliotheek een podium voor verhalenmakers

Probiblio biedt hiervoor – naast de eigen expertise – een online platform voor het organiseren van schrijfwedstrijden (Sweek) en een aantal schrijfdocenten. Het inschakelen van deze experts is voor Zuid-Hollandse bibliotheken gratis. Informeer naar kosten en mogelijkheden voor de overige provincies.

Onze experts

 

De lievelingstrucjes van schrijfster en schrijfdocent Anne van den Dool zijn metaforen, afgebroken zinnen en personages die je meenemen in hun hoofd.

 

Fariesh Abdoelrahman geeft workshops aan jongeren en weet hen te motiveren en te inspireren. Schrijven is hierbij zijn instrument.

 

  

Koos Vervoort: “Tien jaar geleden kon ik onvoldoende lezen en schrijven om volwaardig deel te nemen aan de samenleving. Nu wil ik mijn verhaal met jou delen.” 

 

  

Margje Woodrow is schrijver van jeugdthrillers. Zij bezoekt vaak scholen en weet jongeren te inspireren.

 

 

Myrte Leffring ademt poëzie: zij is dichter, zit in jury’s, is redacteur van het poëzietijdschrift Awater en geeft workshops poëzie in alle vormen en maten.

  

 


Elske van Lonkhuyzen
schrijft levensverhalen en ultrakort, speels proza. Zij geeft voor Probiblio schrijfworkshops voor ouderen. Wanneer je haar inhuurt ontfermt zij zich over jouw persoonlijke verhaal.

 

Provincie: Zuid-Holland

Het Maken van Verhalen is een initiatief van De Lonkende Leestafel, een project waarbij we mensen met dezelfde interesses samenbrengen en lezen stimuleren.

 

Heb je interesse, mail ons:

Alek Dabrowski, adabrowski@probiblio.nl | 06-24546027

Karen Bertrams, Kbertrams@probiblio.nl | 06-24556381

Meer weten?

Bel of mail Alek Dabrowski!
Onze expert op het gebied van Maken van verhalen

Alek Dabrowski

Alek Dabrowski

06 24 54 60 27

Wil je teruggebeld worden?

Vul hier je e-mailadres of telefoonnummer in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.