Probiblio zoekt een adviseur Projectmanagement fondsenwerving

Wil jij bibliotheken ondersteunen op het gebied van fondsenwerving? Dan zoekt Probiblio jou!

 • 32 - 36 uur per week
 • Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring (schaal 9 cao Openbare Bibliotheken)
 • Standplaats Hoofddorp en je bent regelmatig op pad in Noord- en Zuid-Holland
 • Een afwisselende baan met veel ruimte voor ontwikkeling en eigen inbreng

Wat doen we bij Probiblio?

Probiblio werkt voor en mét de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Dat zijn 39 organisaties met samen 378 vestigingen in 98 gemeentes. De bibliotheek is een toegankelijke plek waar iedereen terecht kan voor cultuur, kennis en studie. Wij willen ervoor zorgen dat de bibliotheken er morgen sterker voorstaan dan vandaag. Daarom kunnen zij bij ons terecht voor ondersteuning en advies over hun dienstverlening en bij hun bedrijfsvoering. Praktisch, tactisch én strategisch. Of het nu gaat om digitalisering, beleid voor medewerkers en vrijwilligers, marketingcampagnes of programma's voor basisvaardigheden en educatie.

Omdat de bibliotheekbranche volop in beweging is, bewegen wij mee. Vanaf 2021 werken we op basis van de Netwerkagenda. Die zorgt voor versterking en verbinding en geeft de branche een gezamenlijke focus. Probiblio heeft dit vormgegeven in vijf opgaven. De komende jaren groeit Probiblio verder door naar een ondernemende en innovatieve kennis- en netwerkpartner. Wil jij daar je bijdrage aan leveren? 

Jouw rol

Als adviseur Projectmanagement fondsenwerving ondersteun je bibliotheken bij het inrichten van hun projectmanagement om de verantwoording professioneel te laten verlopen. Daarbij adviseur je de bibliotheken over hoe je het projectmanagement van fondsengelden binnen bibliotheken kunt implementeren en wat daarvoor nodig is.  Jij bent de sparringpartner voor onze bibliotheken – bij alle uitdagingen die het verantwoorden van toegewezen fondsengelden met zich meebrengt. 

Hoe doe je dat? Onder andere door:

 • bibliotheken te interesseren voor het belang van projectmanagement van fondsengelden;;
 • bibliotheken te ondersteunen met het opstellen van projectbegrotingen;
 • bibliotheekmedewerkers te coachen bij het overzicht bewaken, het monitoren en verantwoorden van hun projectfinanciering;
 • kansen van verbetering en vernieuwing voor de klant inzichtelijk te maken;
 • je kennis en visie óók te delen via blogs, artikelen en whitepapers.

Team waarin je werkt

Je gaat werken met enthousiaste en betrokken collega’s in het team Organisatieadvies. We versterken de organisatieontwikkeling bij bibliotheken en adviseren onder andere over bedrijfsvoering, business- en verdienmodellen, organisatieverandering en HRM. We werken aan veel verschillende en interessante projecten; van het vormgeven van multifunctionele organisaties tot het ontwikkelen van KPI’s om tot impactmeting te komen. Daarin trekken we op met andere disciplines zoals marketing, marktonderzoek en financiën.

Wat vragen we van jou?

Je wilt een bijdrage leveren aan het succes en de toekomst van openbare bibliotheken. Dat kun je, omdat je een enthousiasmerende persoonlijkheid hebt, een zelfstandige werker bent en tegelijkertijd ook een goede teamspeler.

Jij hebt/bent:
 • een relevante opleiding op HBO/WO niveau;
 • minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van projectmanagement van subsidie- en fondsengelden bij een culturele instelling;
 • een strategische denker en maakt een vertaalslag naar een uitvoerbaar concept;
 • een commerciële denker, hands-on en zelf startend;
 • bekend met de belangrijke partners in de markt;
 • goed in het onderhouden van contacten met relaties;
 • aantoonbare ervaring in het werken binnen multidisciplinaire teams.

Werken bij Probiblio

Midden in de Randstad werkt ons brede team van adviseurs en specialisten samen. Ieder vanuit zijn eigen expertise en ervaring, maar elk met dezelfde drive: bouwen aan sterke bibliotheken. Werken in zo'n sector is dynamischer en uitdagender dan je misschien zou denken. De bibliotheek ontwikkelt zich, en dat maakt onze activiteiten heel divers.

Wat vinden we belangrijk in ons werk? Vrijheid om je eigen werk in te richten en flexibel te werken. Een gezonde privé-werk balans. Kansen om je te blijven ontwikkelen, goede opleidingsmogelijkheden. Uiteraard ontvang je van ons een laptop, telefoon, vergoeding van jouw bibliotheeklidmaatschap en een fijne thuiswerkplek. En tot slot, onze open en vriendelijke sfeer – zélfs nu we vanuit huis werken.

Bibliotheken maken programma’s en collecties voor iedereen, dat doen wij ook – ongeacht leeftijd, geaardheid, afkomst of fysieke gesteldheid. Die diversiteit zien we graag in onze organisatie terug. Daarom nodigen we ook iedereen uit te reageren.

Reageren

Probiblio laat zich bij de werving en selectie ondersteunen door BMC. Solliciteren kan via de website van BMC, https://bmc.nl/vacatures/9113175. Wacht niet te lang met reageren. Gedurende de looptijd van de vacature gaan we al in gesprek met mogelijk geschikte kandidaten. 

Voor vragen over de functie of de procedure kun je terecht bij Alex Broeders, Recruiter Werving & Selectie, 06-83044395 of alex.broeders@bmc.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.