Programma Bibliotheekplaza 2021

Programma Bibliotheekplaza 2021

Bibliotheekplaza 2021 vindt plaats op donderdag 28 oktober 2021 met als thema 'Uitzicht/Inzicht'.

Een crisis is verschrikkelijk, maar tegelijkertijd ook een aanjager van vernieuwing. Was Nederland internationaal een toonaangevende waterwerker geworden zonder de watersnoodramp? Blijkt straks dat het broeikaseffect het vertrekpunt is geweest van een wereld met alleen maar schone energie? 

Wat hebben we nu precies geleerd? En op welk vlak? Wat heeft het opgeleverd en hoe sluit je aan op die veranderende omgeving? Beleef je Bibliotheekplaza 2021 mee en krijg een mooi uitzicht op inzicht!

Meld je aan >>

Hieronder lees je welke sprekers voor Bibliotheekplaza 2021 zijn bevestigd. 

Deze pagina wordt aangevuld. 

Dagvoorzitter: Leila Prnjavorac

Dagvoorzitter: Leila Prnjavorac

Leila Prnjavorac is de ideale dagvoorzitter voor het thema van dit jaar. Leila heeft in haar persoonlijke en werkende leven het nodige meegemaakt. Die ervaringen weet zij om te zetten in kennis en kunde, waardoor theorie en praktijk hand in hand gaan en het weten ook voelen wordt. 'Ik ben niet in een kooi te vangen en creëer van elke situatie een persoonlijke reis vol liefde en avontuur.' Laat jij Leila jouw reis begeleiden op Bibliotheekplaza?

Leila heeft Communicatie gestudeerd en is al 17 jaar werkzaam als allround presentator, dagvoorzitter, spreker, projectcoördinator en trainer. In 2017 is zij benoemd tot Hagenaar van het jaar en in 2020 tot Haags Vrijheidsambassadeur in het kader van 75 jaar Vrijheid. Enkele van de thema's waarmee zij werkt zijn vrede en recht, vluchtelingenkwesties, inclusie, (mentale) gezondheid en (jong) ondernemerschap.

Derk Loorbach

Derk Loorbach

Door de coronapandemie is in korte tijd veel onzeker geworden. Corona versnelt wat al bewoog. Zoals de digitalisering, verduurzaming en sociale tweedelingen. Derk Loorbach is directeur van DRIFT en hoogleraar sociaal-economische transities aan de faculteit Sociale Wetenschappen,  Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij heeft meer dan honderd publicaties in dit vakgebied op zijn naam staan.

Vanuit zijn transitieonderzoek blijkt welk effect corona heeft en hoe we de komende periode vooruit uit de crisis zouden kunnen struikelen. Nu is het moment om minder volgens de bestaande patronen te denken, op kleine én grote schaal. Transitie is een proces waarbij je een evenwicht verlaat, het is een optelsom van duizenden besluiten op allerlei niveaus. Door het bestaande en ongewenste los te laten en op zoek gaan naar gewenste transities door experimenteren, ontwerpen en leren.