Samenwerking bibliotheek & Randstad - nieuwsarchief

De bibliotheek en Randstad werken samen aan het verbeteren van taal- en digitale vaardigheden van flexwerkers. Nieuws volgt elkaar snel op. Hieronder een overzicht van de laatste ontwikkelingen. Voor de meest actuele stand van zaken, kijk op de projectpagina

Animatievideo van Randstad en de Bibliotheek voor flexmedewerkers

3 november 2020

Randstad en Probiblio hebben samen gewerkt aan een animatievideo speciaal voor flexmedewerkers die Randstad wil doorverwijzen naar de bibliotheek. Hierin is uiteraard optimaal rekening gehouden met de (mogelijk) nog te leren vaardigheden; dit betekent veel beeld en weinig tekst. Randstad kan de video gebruiken bij het versturen van gerichte mailings of kan het op de website plaatsen. Zo geven ze flexmedewerkers het gevoel dat ze geholpen worden bij hun persoonlijke ontwikkeling en dat ze een nog betere kans op de arbeidsmarkt maken.

Bekijk hier het filmpje direct!

De week van lezen en schrijven: meeliften!

3 september 2020

Van 7 t/m 13 september is het weer de week van Lezen en schrijven. Hét uitgelezen moment om hier als organisatie ook extra aandacht aan te besteden en mee te liften op de landelijke campagne.

Hoe mooi zou het zijn als je mensen die graag willen solliciteren maar weten dat ze skills missen toch dat extra duwtje in de rug kan geven? Door middel van bijvoorbeeld lokale en regionale pers kun je mooi meeliften op de landelijke campagne. “Op zoek naar een baan, maar zijn je lees- en schrijfvaardigheden niet optimaal? Randstad en de bibliotheek helpen jou!”. Zo verlagen we samen de drempel om toch te reageren, verder te leren en uiteindelijk een baan te vinden!

Week van lezen en schrijven

10 augustus 2020

Het aantal laaggeletterden in Nederland groeit: zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. In de week van 7 tot 13 september is het de Week van lezen en schrijven en vraagt Stichting Lezen & Schrijven aandacht voor de aanpak van laaggeletterdheid in Nederland.

Het doel van deze week is om iedereen bewust te maken van de noodzaak om mensen met laaggeletterdheid te ondersteunen. Iedereen verdient het om mee te kunnen doen in de samenleving en hiervoor is kwalitatief goed en passend (taal)onderwijs nodig.

Voor medewerkers van Randstad is de Week van lezen en schrijven een mooi moment om eens extra stil te staan bij laaggeletterdheid onder flexwerkers en ze waar nodig door te verwijzen naar de bibliotheek. Als partner van de Week van lezen en schrijven biedt de bibliotheek tal van (gratis) cursussen en mogelijkheden om ieders (digitale) taalvaardigheden te verbeteren. Samen werken we aan een mooi aanbod op het gebied van persoonlijke ontwikkeling!

De zomervakantie is begonnen; sollicitanten in aantocht!

6 juli 2020

Vlak na de zomervakantie is er altijd een piek in sollicitaties merkbaar (net als net na de kerstvakantie). Maar hoe komt dat nu eigenlijk?

In periodes van rust nemen mensen de tijd om even stil te staan bij wat ze willen en of hun huidige werk nog aansluit bij de ambities. Daarom zijn elk jaar in de maanden september en januari pieken in het aantal sollicitanten merkbaar. Dit geldt zeker niet alleen voor de theoretisch opgeleiden en mensen die (digi)taal vaardig zijn. Want ook voor mensen die praktisch geschoold zijn of misschien helemaal geen of tijdelijk werk hebben is dit een moment van bezinning.

Voor de mensen bij Randstad dus absoluut een moment om niet alleen de krenten uit de pap te vissen maar ook de tijd te nemen om de mensen die nog digitale vaardigheden missen door te verwijzen naar de bibliotheek. En voor de bibliotheek juist een moment om te anticiperen met aanbod dat aansluit op deze groep en alert te zijn om mogelijke doorverwijzingen.