Theeducatie voor leesconsulenten

Ben jij leesconsulent of onderwijsspecialist en vind je het interessant om kennis en ervaringen uit te wisselen met collega’s van andere bibliotheken over actuele onderwerpen? Meld je dan hier aan voor onze Theeducatie bijeenkomst. Elke 6 weken nodigen we 10-15 leesconsulenten uit van verschillende organisaties en bespreken we met een kop thee een thema dat speelt in bibliotheken en/of op basisscholen. Een verslag volgt in de educatiespecial. 

Theeducatie 4: september 2021
Op 16 september organiseerde Probiblio de vierde Theeducatie. Het thema van deze keer was tweeledig: interne communicatie en interne kennisdeling. Leesconsulenten en onderwijsspecialisten van 8 verschillende bibliotheken deelden hun ervaringen aan de hand van stellingen. We delen graag deze tips in dit verslag. 

Theeducatie 3: juli 2021
In juli praten we over de mogelijkheden om schoolWise met behulp van opdrachtkaarten ook in te zetten om de doelen van digitale geletterdheid te behalen op school. Deze bijeenkomst is niet doorgegaan.

Theeducatie 2: mei 2021
In mei hebben we gesproken over de subsidies voor gelijke kansen en het inhalen van onderwijsachterstanden. Lees hier het verslag van Theeducatie 2. 

Theeducatie 1: april 2021
In april organiseerden we de eerste sessie over trends in het basisonderwijs en de werkvormen die je als leesconsulent kunt gebruiken. Ook maakten we een lijst van bronnen waarmee je op de hoogte blijft van alle onderwijsontwikkelingen. Lees hier het verslag van Theeducatie 1.

Heb je een tip voor een onderwerp, dan horen we het natuurlijk ook graag!

Meer informatie & aanmelden

Neem voor meer informatie contact op met Dia Wesseling. Wil je ook een keer worden uitgenodigd? Stuur dan een mail naar dwesseling@probiblio.nl o.v.v. Theeducatie.