Toolkit Klooien met kinderboeken

Lekker bezig met de bieb!

Klooien met kinderboeken | Lekker bezig met de bieb! is een cadeautje van SPOENK* biebdynamiek 0-100. Door bibliotheken Heiloo, Bollenstreek en IJmond-Noord en Probiblio. Het programma Klooien met kinderboeken is flexibel in te zetten, maar geïnspireerd op de formule van het voormalige leesprogramma: kinderen lezen een boek en krijgen daarna een sticker of stempel. Als ze een aantal boeken hebben gelezen verdienen ze een leesdiploma. Alleen blijft het nu niet bij lezen, ze gaan de boeken ook lekker DOEN!

Download de handleiding

Ken jij de BoekToer-collectie 'Klooien met kinderboeken' al? Veertig fijne boeken over knutselen, experimenteren, onderzoeken, tekenen, computeren, bakken, bouwen, stunten, tuinieren en nog veel meer. Perfect in te zetten in combinatie met het programma! Geschikt voor de midden- en bovenbouw.

Naar de digitale etalage

Nieuw: Vier de zomer met het Klooien met Kinderboeken-programma!

Speciaal voor de zomer hebben we een bijzonder Klooien met Kinderboeken-programma bedacht. Download hier de communicatie-teksten die bij dit programma horen. Beeldmateriaal vind je hieronder.

Advertenties

Persberichten

Flyer

Klooikampioen

Boektitels

  • De titellijst is actueel en wordt regelmatig vernieuwd (versie: februari 2020)

 

Met dank aan Astrid Poot voor het verzinnen van www.lekkersamenklooien.nl (om kinderen weer dingen te laten DOEN), Zefmans voor drukwerk ontwerp en Gertie Jaquet voor het maken van de tien bovenstaande stempels die verwijzen naar activiteiten met boeken.