Toolkit Klooien met kinderboeken

Lekker bezig met de bieb!

'Klooien met kinderboeken - Lekker bezig met de bieb!' is een doe-programma voor kinderen, flexibel in te zetten door de bibliotheek. Het is geïnspireerd op de formule van het voormalige leesprogramma, waarbij kinderen voor elk gelezen boek een sticker of stempel ontvangen en zo sparen voor een speciaal leesdiploma. Alleen blijft het nu niet bij lezen, maar gaan kinderen opdrachten rondom de boeken ook lekker DOEN! Doet jouw bibliotheek ook mee?

Over het programma

Het programma is een cadeautje van SPOENK* biebdynamiek 0-100 en ontwikkeld samen met bibliotheken Heiloo, Bollenstreek en IJmond-Noord. Het programma is ook online in te zetten: kijk eens naar het voorbeeld van de Westfriese Bibliotheken of naar onderstaand filmpje, dat is ontwikkeld in samenwerking met Bibliotheek Waterland:

Bekijk het filmpje hier op YouTube.

Download de handleiding

Vragen? Neem contact op met Karen Bertrams.

BoekToer-collectie 'Klooien met kinderboeken'

Ken je de BoekToer-collectie 'Klooien met kinderboeken' al? Veertig fijne boeken over knutselen, experimenteren, onderzoeken, tekenen, computeren, bakken, bouwen, stunten, tuinieren en nog veel meer. Perfect in te zetten in combinatie met het programma! Geschikt voor de midden- en bovenbouw. Neem een kijkje in de Klooien met Kinderboeken-BoekToer.

Nieuw: Vier de herfstvakantie met het Klooien met Kinderboeken-programma!

Het is weer bijna herfstvakantie en dat betekent: lekker met de billen van de bank af! Speciaal voor de herfstvakantie hebben we een bijzonder Klooien met Kinderboeken-programma bedacht. Download hier de communicatie-teksten die bij dit programma horen. Beeldmateriaal vind je hieronder.

Advertenties

Persberichten

Flyer

Klooikampioen

Boektitels

  • De titellijst is actueel en wordt regelmatig vernieuwd (versie: oktober 2021)

Met dank aan Astrid Poot voor het verzinnen van www.lekkersamenklooien.nl (om kinderen weer dingen te laten DOEN), Zefmans voor drukwerk ontwerp en Gertie Jaquet voor het maken van de tien bovenstaande stempels die verwijzen naar activiteiten met boeken.

Vragen?

Neem contact op met Karen Bertrams.