Toolkit Over de dood gesproken

Van zaterdag 27 oktober tot en met vrijdag 2 november organiseren drie bibliotheken – Amstelland, Waterland en Haarlemmermeer – in samenwerking met Probiblio een themaweek onder de titel ‘Over de dood gesproken’. In deze week schenken we aandacht aan dit brede thema met onder andere informatiebijeenkomsten, pop-up leesclubs en kinderactiviteiten.

Wij nodigen je uit om mee te doen met deze themaweek en leveren hiervoor een toolkit met informatie over alle mogelijke activiteiten. Bovendien hebben we een selectie gemaakt van romans, films en andere media rond de dood. Bibliotheken kunnen kosteloos aansluiten en mogen gebruik maken van alles uit dit document. Komt het tijdstip van deze week jouw bibliotheek niet goed uit, je kunt het materiaal ook gebruiken in een andere periode.

Wanneer jouw bibliotheek meedoet met deze themaweek of het materiaal gebruikt, laat ons dit dan weten. 

De themaweek ‘Over de dood gesproken’ is georganiseerd vanuit het project ‘Gezamenlijk programmeren’. Vorig jaar is binnen dit project onder de titel ‘Hippe Hersens’ een maand van het brein georganiseerd. Het materiaal van dit thema staat nog online en is voor iedere bibliotheek vrij te gebruiken.