Vacature Projectleider datagedreven collectioneren - interim

Voor Bibliotheek Velsen zoeken wij een projectleider datagedreven collectioneren (interim). Per direct, 8 – 16 uur per week, tijdelijk voor de duur van ongeveer 3 maanden.

De opdracht?

Bibliotheek Velsen is in ontwikkeling. Zo is de functie van de bibliotheek allang niet meer die van boeken uitlenen alleen. De collectie van de bibliotheek is onlosmakelijk verbonden met de diensten en het aanbod van de bibliotheek. De komende jaren wordt er volop ingezet op modernisering van het collectiebeheer. Een belangrijk onderdeel van deze modernisering is datagedreven collectioneren.

Als projectleider zet je de koers uit en leg je deze vast in het strategisch collectieplan op basis van de binnen het beleidsplan gestelde kaders. Je bent de drijvende kracht achter het bewaken van voortgang, de tijdplanning en het budget. Daarnaast heb je een belangrijke adviesrol in het bestendigen van de nieuwe manier van werken met collecties binnen de organisatie.

Wat ga jij doen?

Jij brengt in kaart wat er moet gebeuren om de modernisatie van het collectiebeheer zowel op korte termijn als de komende jaren vorm te gaan geven. Je maakt een scan van het huidige collectiebeleid en bepaald aan de hand daarvan wat de collectie nodig heeft. Je zet de koers uit en adviseert Directie en MT op basis van jouw inhoudelijke kennis en zicht op wat er speelt in de wereld van datagedreven werken. Je denkt niet alleen mee over de strategie, maar hebt ook een taak in het concreet maken en uitrollen van de nieuwe manier van collectie beheren door de bibliotheek en het opleiden van de medewerkers van de bibliotheek.

Wie  zoeken wij?

Iemand met een moderne blik op collectioneren. Een professionele, zelfstandige en doelgerichte projectleider met verstand van datagedreven werken. Je hebt bij voorkeur affiniteit met de culturele sector of bibliotheken, maar wil bovenal jouw kennis inzetten voor een maatschappelijke organisatie en deze overdragen aan de medewerkers.

Naast jouw inhoudelijke kennis is het  belangrijk dat je goed en helder bent in communiceren met de verschillende stakeholders in het project. Op verschillende niveaus ben je goed in staat de belangen aan elkaar te verbinden.

Onze wensen:

  • Per direct beschikbaar
  • Opleiding WO- of tenminste HBO-niveau.
  • Passende opleiding of aantoonbare werkervaring (data-gedreven werken of andere nieuwe manieren van het beschikbaar stellen van collecties)
  • Ervaring met projectmanagement

Wij staan ook open voor kandidaten die zich in het profiel herkennen maar niet aan al onze wensen voldoen.

Wat bieden wij?

De kans om echt iets te kunnen bijdragen aan vernieuwing en ontwikkeling binnen een ondernemende bibliotheekorganisatie.  

Salaris afhankelijk van ervaring en geschiktheid in overleg te bepalen. Omvang en duur van de opdracht ook in overleg.

Belangstelling?

Bel 06-51992905  of mail jouw motivatie direct aan: ellen.peters@nl.randstad.com

September 2022