Specialist Educatie PO

Specialist Educatie PO

Organisatie
Openbare Bibliotheek
Locatie
Zuid-Holland
Functie: Specialist Educatie PO
30 uur per week

Een eigentijdse, duurzame bibliotheek, vol ambities en ondernemingslust heeft ruimte voor een Specialist Educatie!

Wie zoeken wij?
Een ondernemende en doelgerichte professional op gebied van Educatie. Gepassioneerd op gebied van taal- en leesbevordering, mediawijsheid en informatievaardigheden!

De Bibliotheek op School
De Bibliotheek heeft in 2016 de implementatie van dBos op alle basisscholen voltooid. Aan jou de uitdaging om samen met de andere specialisten PO de strategische doelstellingen verder vorm te geven, uit te bouwen en te borgen.

Hoe?
Als specialist adviseer je de schooldirectie en leerkrachten bij het ontwikkelen van beleid rondom taal- en leesontwikkeling, informatievaardigheden en mediawijsheid. Je speelt een belangrijke rol als verbinder tussen schooldirectie en de taal/lees coördinator en de Bibliotheek. Op basis van de behoefte die er is bij de betreffende school, de aanwezige expertise bij de Bibliotheek en de uitkomst van de Monitor stel je een passend beleid samen.

Naast de beleidsmatige werkzaamheden heb je als projectleider ook de verantwoordelijkheid voor implementatie en werkzaamheden ten behoeve van de bevordering van lezen en/of informatievaardigheden binnen de school. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld bijeenkomsten of lessen organiseert voor leerlingen, leerkrachten, ouders of andere betrokken partijen. Je de partijen zo goed mogelijk met elkaar verbindt om tot een optimaal resultaat te komen.

Het team
Het team Educatie bestaat uit een teamleider en specialisten PO, VO, taalvaardigheid en volwasseneneducatie. Iedere specialist werkt voor een aantal toegewezen scholen.

Onze wensen
Denk jij dat deze functie echt iets voor jou is? Wij laten ons graag overtuigen! Hieronder een aantal dingen die wij graag terugzien in jouw profiel:

• HBO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld afgeronde PABO/HBO-CMV/HBO-IDM).
• Kennis van educatiebeleid, jeugdbibliotheekwerk, leesbevordering, cultuureducatie, collectioneren en informatiedienstverlening.
• Kennis van de doelgroep en actuele kennis van en ervaring met media-educatie.
• Kennis van literatuur en de producten en diensten van de bibliotheek (o.a. collectie).
• Kennis van (sociale) media, systemen en de toepassingsmogelijkheden ervan.

Interesse?
Ik ontvang graag je cv en motivatie: Ellen.peters@nl.randstad.com of voor meer informatie 06 51 99 29 05.

Voorwaarden
Salaris is gewaardeerd in schaal 7/8 volgens de cao voor Openbare Bibliotheken, min. € 1.845 en max. € 2.780 bruto per maand bij een werkweek van 30 uur.

Consulent de Bibliotheek op School

Consulent de Bibliotheek op School

Ben jij die ondernemende, zelfstandige consulent die wij zoeken? Deze functie is 16 uur per week, van tijdelijke aard en start per direct.

Vacturenummer
1099
Organisatie
Openbare Bibliotheek
Locatie
Noord Holland
Functie: Consulent de Bibliotheek op School
Per direct, 16 uur per week

Wij zijn per direct op zoek naar een consulent voor de Bibliotheek op School. Heb jij een zelfstandige en ondernemende instelling? Schakel jij makkelijk op verschillend niveau (met leerlingen, docenten, directie, collega’s, betrokken instanties)? Uit naam van de Openbare Bibliotheek ga je aan het werk op verschillende scholen in het primair onderwijs als consulent Bibliotheek op School. In deze functie adviseer en faciliteer je de scholen bij het uitvoeren van het lees- mediaplan. Je hebt een centrale rol bij de lees- en media activiteiten richting de kinderen, en stimuleert en enthousiasmeert hen en de ouders in het krijgen van leesplezier. Ook neem je hen mee in het omgaan met de media. De plannen stel je in gezamenlijkheid met de school op. Wij geven de voorkeur aan een medewerker die ervaring heeft met de Bibliotheek op School.

Wij ontvangen graag je cv en motivatie. Reageren kan via randstad@probiblio.nl of via ellen.peters@nl.randstad.com

Medewerker groepsontvangsten / MID

Medewerker groepsontvangsten / MID

Wij zijn regelmatig op zoek naar medewerkers met ervaring met groepsontvangsten en andere educatieve taken in de Openbare Bibliotheek.

Locatie
Verschillende bibliotheken in Noord- en Zuid Holland

Functie-inhoud
Wij zijn regelmatig op zoek naar medewerkers die ervaring hebben met groepsontvangsten en andere educatieve taken in de Openbare Bibliotheek. Vaak voor functies die deels gericht zijn op educatie richting scholen, instanties en bezoekers en deels als medewerker Informatiedienstverlening op de werkvloer. Zowel op oproep als voor vastere roosters. Heb je ervaring en ben je geïnteresseerd? Wij willen graag kennis met je maken.

Vacaturenummer
1098

Voor meer informatie
Ellen Peters, tel. 06 51 99 29 05, e-mail randstad@probiblio.nl