VoorleesExpress: twintig weken voorlezen - en dan?

Na het afronden van een VoorleesExpress-traject bij een taalarm gezin, blijkt vaak dat er behoefte is aan een vervolg- of nazorgtraject. De vooruitgang van de kinderen op leesgebied stagneert en de ouders blijven met vragen zitten. Hiervoor ontwikkelden we een inspiratiegids.

Twintig weken lang komt een vrijwilliger eens per week bij een taalarm gezin thuis om voor te lezen, taalspelletjes te doen en om de ouders praktische hulp te bieden in de taalstimulering van hun kinderen (tot 9 jaar).

Uit onderzoek naar de effecten van de VoorleesExpress blijkt dat de resultaten van 20 weken voorlezen op korte termijn positief zijn, maar op de lange termijn nog wat te wensen overlaten. Een vervolg- of nazorgtraject kan helpen om de resultaten van het project te waarborgen en de ouders opties te bieden om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren. Voor het opzetten van een voor- of nazorgtraject heeft Probiblio een inspiratiegids ontwikkeld.

Inspiratiegids

In de inspiratiegids worden verschillende opties voor nazorg besproken.

Lees de inspiratiegids voor nazorgtrajecten bij de VoorleesExpress >>

Heb jij nog een suggestie voor een nazorgtraject? Of wil je zelf aan de slag? Laat het weten aan Charlotte Lehmann, clehmann@probiblio.nl.

Meer weten?

Lees meer over de VoorleesExpress >>