Vraag nu aan: de nieuwe AVG Toolkit

Voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland ontwikkelde Probiblio een nieuwe toolkit om te helpen bij de naleving van de AVG. De AVG Toolkit (voorheen bekend onder de naam 'VIA Toolkit') biedt richtlijnen, checklists en modeldocumenten.

’Bibliotheken verzamelen en beheren gevoelige informatie over hun gebruikers, zoals leenhistorie, contact- en adresgegevens en persoonlijke hulpvragen in het IDO,’ zegt Koen Baaij, een van de initiatiefnemers en privacy officer bij Probiblio. ‘Met de nieuwe toolkit hopen we dat bibliotheken nog beter vooruit kunnen met de naleving van de AVG en het beschermen van de privacyrechten van hun gebruikers. Ook hopen we dat bibliotheken hun verantwoordelijkheid op het gebied van privacy gemakkelijker en beter kunnen nemen, en zo betere bescherming bieden voor de gegevens van hun gebruikers.'

De AVG Toolkit is gratis beschikbaar voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland en kan aangevraagd worden via privacy@probiblio.nl. Neem je de nieuwe toolkit in gebruik? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat de toolkit up-to-date blijft en blijft aansluiten bij de behoeften van de gebruikers.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit artikel of overige vragen, mail naar de privacy servicedesk.

Dit artikel is bedoeld voor Privacy Coördinatoren van openbare bibliotheken.

De informatie verstrekt door de Privacy Servicedesk is informatief bedoeld. Hoewel ze met zorg is samengesteld, kunnen fouten niet geheel worden uitgesloten. De informatie bevat geen juridisch advies. Probiblio aanvaardt derhalve geen enkele aansprakelijkheid voor handelen door uzelf of door derden op basis van de informatie in dit bericht. Voorts zijn de Algemene Leveringsvoorwaarden van Probiblio van toepassing op de Privacy Servicedesk.

Februari 2023