Adviseur geletterdheid (32 tot 36 uur per week)

Wij zoeken: een enthousiaste adviseur die de bibliotheken verder helpt.

Ben jij een zelfstandige en resultaatgerichte adviseur die in staat is bibliotheken te ondersteunen bij het bevorderen van de basisvaardigheden (met name geletterdheid en digitale geletterdheid)? Sta jij te popelen om samen met bibliotheken aan de slag te gaan? Lees snel verder!

Wij zoeken een gedreven adviseur die bijvoorbeeld bibliotheken ondersteunt bij het vormgeven van dienstverlening voor volwassenen met een taal- en/of digitale achterstand. Je adviseert en leidt projecten waarin je samen met bibliotheken op zoek gaat naar verbeteringen en vernieuwingen op dit terrein. Wat collega’s in 2018 deden was bijvoorbeeld een onderzoek naar de effecten van een Taalcafé in de bibliotheek, met bibliotheken uitdenken van een aanpak voor laagtaalvaardige gezinnen of het door ontwikkelen van de cursus Digisterker voor asielzoekers.

Als adviseur draag je zorg voor het ondersteunen van bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Je ondersteunt, adviseert en stimuleert hen bij een brede aanpak van de bestrijding van laaggeletterdheid en de bevordering van basisvaardigheden. Daarnaast kun je ook over gemeentegrenzen heen kijken en op provinciaal niveau verbindingen tot stand brengen.
Vanuit jouw kennis en ervaring volg, signaleer en analyseer je behoeften in het werkgebied en lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van lokale projecten en activiteiten.
Je stimuleert concrete publieke en private samenwerkingsverbanden, stimuleert lokale netwerken en verbinding tussen diverse partijen.

Wij zoeken

 • een enthousiasmerende persoonlijkheid met een goed gevoel voor verhoudingen en belangen, die makkelijk op diverse niveaus kan communiceren;
 • een ondernemende collega die kansen en ontwikkelingen tijdig weet te vertalen naar (innovaties in) de diensten voor bibliotheken;
 • iemand die onderwerpen en partijen weet te verbinden en die vanuit kracht, enthousiasme en visie de bibliotheken weet te activeren.

Je bent

 • een ervaren projectleider;
 • van nature nieuwsgierig en geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden;
 • ondernemend, resultaatgericht, verbindend;
 • organisatie- en omgevingssensitief.

Je hebt

 • opleiding en werk-/denkniveau op tenminste hbo-niveau
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring.

Wij bieden je

een uitdagende rol, met een grote mate van zelfstandigheid en ruimte voor eigen inbreng en creativiteit, binnen een hecht en betrokken team. Werken bij Probiblio geeft je voldoening! Naast de belangrijke, maatschappelijke rol die de organisatie speelt in de transitie van bibliotheken, krijg je een:

 • fijne en collegiale werksfeer;
 • afwisselend takenpakket, deels op eigen initiatief in te vullen;
 • flexibele werkplek;
 • laptop en mobiel;
 • ruim opleidingsbudget;
 • gratis fruit, business Bootcamp voor de sportievelingen en gezellige borrels en feesten.

Het salaris is passend bij je opleiding en ervaring (schaal 8 / 9 CAO Openbare Bibliotheken, afhankelijk van opleiding en ervaring)

Over Probiblio

Probiblio is een full-service organisatie voor openbare bibliotheken in de provincies Noord- en Zuid-Holland. Bibliotheken werken aan een toekomst waarin iedereen meedoet. Wij ondersteunen de bibliotheken daarbij. Samen zorgen we voor een slagvaardige en ondernemende bibliotheek. Dit doen we met passie voor verbinding, maatschappelijke gedrevenheid en grondige kennis.
Het is een zeer interessante werkomgeving, want verandering en vernieuwing staan hoog op de agenda! De veranderende samenleving vraagt om een bibliotheek die zich meer en meer ontwikkelt als brede maatschappelijke en educatieve organisatie. Het is onze opdracht om vernieuwingen te realiseren met en voor de bibliotheken in beide provincies.

Informatie en reacties

Voor toelichting op deze vacature kun je contact opnemen met Erica Vos-Meijer (manager educatie), tel 023-5546213. Stuur je gemotiveerde sollicitatie en CV met vermelding van de functietitel naar vacature@probiblio.nl t.a.v. Erica Vos-Meijer. Sollicitaties moeten uiterlijk 27 januari 2019 in ons bezit zijn.
De gesprekken vinden plaats op 5/6 februari en een eventuele tweede ronde op 15 februari.

Probiblio streeft naar een personeelsbezetting die een afspiegeling is van de samenleving. Bij de selectie voor de eerste gesprekken kan openbaar toegankelijke informatie over de sollicitant geraadpleegd worden.

Acquisitie stellen we niet op prijs.